Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

LOs kulturpris til POING og M. Ratkje

Vi i salt peanuts* gratulerer POING og Maja Ratkje med en velfortjent pris:

 

POING og Maja S.K. Ratkje tildelt LOs kulturpris

– Årets prisvinnere løfter arbeiderbevegelsens kultur ved å kombinere tradisjon og fornyelse. Hele tiden med svært høy kvalitet, sa Julie Lødrup. LOs førstesekretær delte ut LOs kulturpris til POING og Maja S.K. Ratkje på representantskapsmøtet 8. juni.

– Skal arbeiderkulturen leve og være relevant for nye generasjoner, må den brukes. Den må synges, høres, leses, føles. Den må fremføres og fornyes. Den må få oss til å tenke og få oss til å føle. Det gjør POING og Maja S.K. Ratkje, sa Julie Lødrup. Hun pekte på at prisvinnerne har jobbet i mange år med å fornye og spre arbeiderbevegelsens sanger gjennom fremføringer preget av nyskaping og høy kunstnerisk kvalitet, blant annet gjennom sine årlige natt til 1.mai-konserter.

– Det unike ved disse konsertene er at musikerne kler tradisjonelle arbeidersanger i en moderne musikalsk drakt. Dette forsterker innholdet i tekstene og gjør dem tilgjengelige for publikum på en ny måte, sa Lødrup.

Gjennom prosjektet Kapital&Moral tolker og formidler prisvinnerne tekst og musikk fra arbeiderkulturens skattkammer i ny drakt. Blant annet av Rudolf Nilsen, Alf Prøysen, John Lennon, Tom Waits og Bertholdt Brecht.

I statuttene til kulturprisen står det:

«Kulturprisen tildeles personer, grupper, organisasjoner eller institusjoner som arbeider for å fremme arbeiderbevegelsens kultur, som beriker vår hverdag og som gjennom sitt virke bidrar til å heve kvalitet og status for en kultur hvor arbeiderbevegelsens verdigrunnlag framheves.»

Juryen har bestått av:

  • Julie Lødrup, LO (leder)
  • Hans Ole Rian, Creo
  • May-Britt Sundal, Fagforbundet
  • Hilde Hermansen, IE
  • Grethe Fossli, LO
  • Mona Westby, LO (sekretær)

 

Skriv et svar