Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Lyden af Danmark kommer endnu en gang til London

Onsdag d. 13. september starter Sounds of Denmark, som er en fem dage lang dansk jazzfestival i England. Festivalen finder sted på det legendariske spillested PizzaExpress Jazz Club, der sammen med JazzDanmark og Sue Edwards Management arrangerer festivalen.

Projektet er et af de mest ambitiøse danske jazzinitiativer i England i årtier, og løb af stablen for første gang sidste år. Festivalen fik en flyvende start med udsolgte koncerter og masser af omtale i de britiske medier samt fuldlængde optagelser af en række koncerter på BBC Radio 3, Jazz Now. Også i år har blandt andre Jazz Journal og London Jazz News allerede udvist begejstring for de danske kunstnere, der skal spille på festivalen og skrevet rosende ord om både musikere og festival.

Al musik under festivalen vil være dansk og er udvalgt af et britisk panel bestående af bookere, managers og journalister. Der er garanteret energiske musikoplevelser, når otte anerkendte danske jazzbands præsenterer det britiske publikum for en højaktuel og dynamiske jazz. Under festivalen spiller The Firebirds, Kalaha,
 Jacob Anderskov’s Resonance, Makiko Hirabayashi Trio, Søren Bebe Trio, Snorre Kirk Quintet, The KutiMangoes og Mads Mathias Quartet.

En festival der kan skubbe karrierer i gang
Målet med Sounds of Denmark er at udbrede dansk jazz i England, og præsentere både nye og velkendte ansigter for det britiske publikum og for langt de fleste af de optrædende er det første gang, at de skal spille i England.

Det er derfor også et stort scoop, at festivalen bliver holdt på spillestedet PizzaExpress Jazz Club i Soho, London, som netop er kendt for at spotte nye talenter og hjælpe artister med at få deres gennembrud i England. Sidste år var interessen for de danske musikere der spillede på festivalen også stor, og resulterede bl.a. i en pladekontrakt for musikeren Morten Schantz med britiske Edition Records. Forhåbentlig vil årets festival kunne føre lignende succeser med sig.

Du kan læse mere om festivalen og de deltagende artister på www.pizzaexpresslive.com eller på festivalens facebookside Sounds of Denmark.

Sounds of Denmark finder sted d. 13. – 17. september 2017 på PizzaExpress Jazz Club, 10 Dean Street, Soho, London og er arrangeret i et samarbejde mellem JazzDanmark, PizzaExpress Jazz Club, Sue Edwards Management og Danmarks Ambassade i London. Der er modtaget yderligere støtte fra Augustinus Fonden.

Skriv et svar