Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Masser af dansk jazz på sydkoreansk festival

I denne weekend drager fire danske ensembler afsted til en af Asiens største jazzfestivaler, Jarasum International Jazz Festival i Sydkorea. Projektet er en del af en mangeårig indsats for kulturel udveksling mellem Asien og Danmark samt en større international kultursatsning i Sydkorea i år som symbol for fejringen af 60 år med diplomatiske forbindelser.

Danmark som fokusland
Jarasum International Jazz Festival udnævner hvert år et fokusland, hvorfra et udvalg af jazz fra det pågældende land bliver præsenteret for det internationale og koreanske publikum. På dette års udgave af festivalen er det Danmark, der er fokus på og det er de fire orkestre Morten Schantz Godspeed, Makiko Hirabayashi Trio, Kalaha og Horse Orchestra der er udvalgt til at optræde.

Festivalen er en af Asiens bedst besøgte jazzfestivaler med flere hundrede tusinde besøgende hvert år. Samarbejdet med den sydkoreanske festival skaber derfor mulighed for fremtidige udvekslinger samt styrker den stigende interesse dansk jazz har oplevet i de seneste år i Asien.

DR Big Band er hovednavn på festivalen
Udover de fire danske orkestre, som præsenteres i samarbejde med JazzDanmark, er DR Big Band blevet inviteret til at spille som hovednavn på festivalen. De vil gæste festivalen med et bredt repertoire af percussionisten og komponisten Marilyn Mazurs kompositioner. I spidsen har DR Big Band japansk-amerikanske Miho Hazama med sig.

Den Danske Pavillon
Udover koncerterne inviteres der indenfor til en oplevelse af Danmark og dansk kultur i en dansk pavillion, som vil være centralt placeret på festivalen.
I Den Danske Pavillon vil der bl.a. være en pladeforretning med dansk musik, en udstilling af den danske designer og kunstner Henrik Vibskov samt en video- og lydinstallation skabt af trommeslager og komponist Peter Bruun. Konceptet bag installationen er udviklet med henblik på at mindske det klimaaftryk, der er i forbindelse med transport, specielt flyvning, til andre dele af verdenen. Desuden er dette års officielle festivalplakat designet af Henrik Vibskov.

JazzDanmark har i samarbejde med designbureauet e-Types skabt et særprogram, som beskriver alle de danske nedslag på festivalen i en samlet udgivelse. Den kan læses her.

Mere end en enkelt koncert
JazzDanmark gennemførte i efteråret ’19 et open call, hvor danske bands har kunnet ansøge, og det er efterfølgende et panel bestående af lokale branchefolk, der har udvalgt de fire danske orkestre, som har fået chancen for at optræde på festivalen.

For at udnytte det fulde potentiale har JazzDanmark, som en del af Jarasum-projektet, løbende vejledt og sparret med de udvalgte musikere i forbindelse med yderligere booking af koncerter i området. Musikernes ihærdige indsats har resulteret i, at samtlige bands spiller yderligere koncerter i forbindelse med deres deltagelse i projektet.

De udvalgte artister:
Horse Orchestra
Erik Kimestad Pedersen – trumpet
Ingimar Andersen – saxophones
Petter Hängsel – trombone
Kristian Tangvik – tuba
Jeppe Zeeberg – piano
Nicolai Kaas Claesson – bass
Oliver Laumann – drums

Makiko Hirabayashi Trio (bildet)
Makiko Hirabayashi – piano
Klavs Hovman – bass
Marilyn Mazur – drums, perc, voc

Morten Schantz Godspeed
Josh Arcoleo (UK) – sax, keys, bass
Morten Schantz – piano, keys
Anton Eger – drums

Kalaha feat. Bora Kim
Niclas Knudsen – guitar
Rumpistol aka Jens Berents Christiansen – keys
Emil de Waal – drums
Spejderrobot aka Mikael Elkjær – electronics
Bora Kim – vocal

Projektet afvikles af JazzDanmark i samarbejde med REN Production CPH og Jarasum International Jazz Festival. Henrik Vibskov har venligt stillet effekter til rådighed til Den Danske Pavillion og designbureauet e-Types har bidraget med visuelt materiale.
Projektet er finansieret af Kulturministeriet/Det Internationale Kulturpanel, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Den Danske Ambassade i Korea, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden samt Knud Højgaards Fond.

Tekst: JazzDanmark.dk
Foto: Nicola Fasano

Skriv et svar