Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Mats Gustafsson blir Artist in Residence på Fasching i vår

Faschings Artist in Residence-serie gåt videre. I vår kommer den hardblåsende «bråkebøtta»  Mats Gustafsson til å slå seg ned på Fasching i Stockholm med diverse spennende prosjekter. – Jag vill röra om i grytan, sier han i en pressemelding. – Jag vill erbjuda musik som berör på riktigt.

Og i løpet av april mai, får man høre følgende prosjekter under Gustafssons myndige ledelse på Fasching:

12 april: UP UMEÅ with Phil Minton + Signe Emmeluth (solo)
10 maj: ZU + Anna Högberg (solo)
12 maj: Radian + Signe Dahlgreen (solo)
13 maj: Fire! + Sofia Jernberg (solo) + Isak Hedtjärn (solo)
22 maj: Hedvig Mollestad trio + GUSH & Sven-Åke Johansson + Guds Söner

I tillegg til konsertene, vil fem forskjellige plateforretninger (Andra Jazz, Pet Sounds, Record Mania, Swejazz og Substance) selge plater disse kveldene, og kjenner vi Gustafsson og hans plateforretningskontakter rett, så blir det mye snadder å kjøpe disse kveldene.

Gustafsson er født i Umeå den 29. oktober 1964. I de senere ti – tyve årene har han vært en av Europas (og verdens) ledende freejazzmusikere, med en lang rekke mer eller mindre hardtslående samarbeid. Det startet med punk, men man oppdaget denne energibunten første gang i duo med Christian Munthe i 1986, og som medlem av Gunter Christmann’s Vario Project. Deretter slo han for alvor ut vingene i trioen Gush i 1988, med en liveinnspilling fra Tempere Jazz Happening.

Senere har han spilt med Peter Brötzmann, Joe McPhee, Paul Lovens, Barry Guy, Yoshimi P-We, Derek Bailey, Magnus Broo, Otomo Yoshihide, Jim O’Rourke, Thomas Lehn, Evan Parker, Misha Mengelberg, Zu, The Ex og Sonic Youth.

Siden tidlig på 90-tallet har han vært en flittig gjest på andre siden av Atlanteren, hvor han har spilt mye med musikere fra Chicago, blant andre Hamid Drake, Michael Zerang og Ken Vandermark.

Men mest kjent her i Norden, er han kanskje for sitt samarbeid med Paal Nilssen-Love og Ingebrigt Håker Flaten i The Thing, og også deres samarbeid med Nene Cherry i The Cherry Thing.

Gustafsson ble tildelt Nordisk Råds Musikkpris i 2011.

Så fest setebeltene, og la det stå til!

Tekst og foto: Jan Granlie

Skriv et svar