Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Mikhail Alperin – 15 komposisjoner

Et hefte med 15 pianostykker av Mikhail Alperin, transkribert av Evelina Petrova og Roksana Smirnova, vil om kort tid bli utgitt i skriftserien til Norges musikkhøgskole.

Boka vil inneholde en samling av komposisjoner for piano skrevet av Mikhail Alperin (1956-2018). Alperin, en fremragende musiker og en unik jazzpianist, underviste ved Norges musikkhøgskole i Oslo fra 1995, som professor i improvisert musikk/jazz-piano fra 2007.

Han mottok den prestisjetunge Edvard-prisen til minne om Edvard Grieg i 1999. Han gjorde en lang rekke innspillinger hos ECM. Alperin var en av de få sovjetfødte jazzmusikerne som fikk en virkelig vellykket internasjonal karriere. I denne samlingen hans kone Evelina Petrova og Mishas pianostudent Roksana Smirnova transkribert stykker fra CD-er og et strømmealbum på Soundcloud. Petrova har også skrevet en innledningstekst.

Den vil bli utgitt 27. november i NMHs skriftserie, som NMH-publikasjoner 2020:8. Den vil være tilgjengelig også i pdf-format. Du kan lytte til noe av musikken på Alperins Soundcloud-kanal.

Foto: Johan Hauknes

Skriv et svar