Innlegg

Mikhail Alperin – 15 komposisjoner

Et hefte med 15 pianostykker av Mikhail Alperin, transkribert av Evelina Petrova og Roksana Smirnova, vil om kort tid bli utgitt i skriftserien til Norges musikkhøgskole.

Boka vil inneholde en samling av komposisjoner for piano skrevet av Mikhail Alperin (1956-2018). Alperin, en fremragende musiker og en unik jazzpianist, underviste ved Norges musikkhøgskole i Oslo fra 1995, som professor i improvisert musikk/jazz-piano fra 2007.

Han mottok den prestisjetunge Edvard-prisen til minne om Edvard Grieg i 1999. Han gjorde en lang rekke innspillinger hos ECM. Alperin var en av de få sovjetfødte jazzmusikerne som fikk en virkelig vellykket internasjonal karriere. I denne samlingen hans kone Evelina Petrova og Mishas pianostudent Roksana Smirnova transkribert stykker fra CD-er og et strømmealbum på Soundcloud. Petrova har også skrevet en innledningstekst.

Den vil bli utgitt 27. november i NMHs skriftserie, som NMH-publikasjoner 2020:8. Den vil være tilgjengelig også i pdf-format. Du kan lytte til noe av musikken på Alperins Soundcloud-kanal.

Foto: Johan Hauknes

Skriv et svar