Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Moldejazz godt i gang med bookingen

John McLaughlin & The 4th Dimension, Röyksopp, Chris Holsten, Cory Wong, Tord Gustavsen Trio, Christian Sands Trio og Emmeluth’s Amoeba er Moldejazz-klare.

Gitarlegenden John McLaughlin vender tilbake til Moldejazz 36 år etter konserten med Mahavishnu Orchestra i Idrettens Hus. Röyksopp returnerer til Romsdalsmuseet elleve år etter avlysningen i 2011 og vil dele scene med Chris Holsten. Tord Gustavsen vil sammen med sin trio skape en minneverdig konsert på Plassen. Der vil også Christian Sands Trio vil få sin Norges-debut. «Groove»-fenomenet Cory Wong vil innta Alexandraparken og Emmeluth’s Amoeba vil gjøre en spennende konsert i Storyville-lokalet.

John Mc Laughlin & the 4th Dimension (bildet) i Bjørnsonhuset 20/7
Det er en stor begivenhet når gitarlegenden John McLaughlin endelig er tilbake på Moldejazz. Hans planlagte opptreden på jubileumsfestivalen i 2020 ble i likhet med alle andre internasjonale innslag det året kansellert. Sammen med sitt band «4th Dimension» gjør McLaughlin det klart at etter over 50 år i bransjen er han fortsatt er en av verdens ledende gitarister!
John McLaughlin dro i 1969 fra England til USA der han via Tony Williams gruppe Lifetime snart ble involvert i Miles Davis elektriske jazzrevolusjon. På Miles Davis-klassikeren «Bitches Brew» bærer et av sporene til alt overmål hans navn! Sammen med gitarkollega Carlos Santana fikk han rundt 1973 stor interesse for indisk musikk og religion, noe som tydelig påvirket Mahavishnu Orchestra, bandet han besøkte Molde og Idrettens Hus med i 1986. McLaughlin var tilbake på festivalen også i 2011, denne gang med 4th Dimension. Det ble utsolgt i Bjørnsonhuset den gang og det kan fort skje igjen!

Røyksopp på Romsdalsmuseet 22/7
Siden gjennombruddet i 2001 har Tromsø-duoen Röyksopp vært en av Norges største internasjonale musikksuksesser. Svein Berge og Torbjørn Brundtland kommer til Romsdalsmuseet med en fantastisk låtkatalog. «Do it Again», «Eple», «Running to the Sea», «So Easy» og «What Else is There” er alle elektronika-hits av ypperste merke. I 2014 ga ut sitt foreløpig siste album «The Inevitable End», men på tampen av 2021 begynte ryktene å svirre om at ny musikk var på vei, og at et trippelalbum ventes utgitt i løpet av året. Nylig kom singelen «Impossible» der de samarbeider med Goldfrapps vokalist Alison Goldfrapp. Litt spesielt er det også at dette skjer på dagen elleve år etter den avlyste konserten i 2011.

Chris Holsten på Romsdalsmuseet 22/7
Etter å ha sunget utelukkende på engelsk tidligere har Chris Holsten det siste året toppet lister og erobret det norske publikummet med sine norskspråklige låter som «Hvis verden», «Bare når det regner» og «Smilet i ditt eget speil». Disse låtene har herjet listene gjennom året som gikk og våren 2022 slipper han del to av albumet «Bak en fasade». Med et forrykende sceneshow er Chris Holsten klar for en fullspekket festivalsommer som inkludere Romsdalsmuseet fredag 22. juli.

Cory Wong i Alexandraparken 19/7
Cory Wong er mest kjent som gitarist i Vulfpeck, et av verdens hippeste og mest omtalte band de senere år. Han er nå i ferd med å etablere en solokarriere som gitarist, bassist, låtskriver, podcastvert og produsent og han beveger seg sømløst mellom sjangrene jazz, rock og funk. Wong har får velfortjent oppmerksomhet for sine siste utgivelser, bl a «Wong’s Cafe» (2022), og ikke minst er hans You Tube-show høyt verdsatt, både for ekstrem musikalitet og for humor og varme. Cory Wong kommer til Alexandraparken 19. juli med et ytterst kompetent orkester som virkelig «groover»!

Tord Gustavsen Trio i Teatret Vårt 23/7
Tord Gustavsen trios suksess er uten sidestykke i norsk musikkhistorie. Deres andre album «The Ground» fra 2005 var det første instrumental-albumet noensinne som toppet VG-listen. Suksessen var på ingen måte var et blaff. Trioen selger stadig ut konserthus over hele verden, og har et nært forhold til sitt publikum. Konserten på Moldejazz gir Tord mulighet til å spille på det fantastiske flygelet han håndplukket for festivalen på Steinway-fabrikken i Hamburg i 2017. Trioen kommer også med et nytt ECM-album i bagasjen, og en ny bassist som er godt kjent for de fleste i Romsdalen: unikumet Steinar Raknes.

Emmeluth’s Amoeba på Storyville 22/7
Som årets JazZtipendiat leverte saxofonist Signe Emmeluth en så strålende konsert med Trondheim Jazzorkester på Moldejazz 2021 at det ble bestemt at hun måtte tilbake i 2022. Signe Emmeluth har de seinere åra utmerket seg en av de mest uttrykksfulle stemmene i den nordiske jazzfloraen. Hun har en rekke egne prosjekter på gang, der Amoeba vel må regnes som et hovedprosjekt. Det er et fengslende band i et særegent musikalsk landskap mellom det arrangerte og det improviserte. Det leverer musikk som taler til både intellekt og følelser, med et trøkk som innimellom føles direkte fysisk. Samtidig preges musikken av en sprudlende fantasi som gjør at publikum henger med på hver vending og kontrast i uttrykket.

Christian Sands Trio i Teatret Vårt 19/7
Christian Sands er en pianist Moldejazz har hatt på blokka i flere år og det er med stor glede festivalen kan lansere hans Norges-debut! Christian Sands har lenge vært omtalt som et stort talent og som en fornyer av et av jazzens mest velkjente formater, pianotrioen. Etter endt utdannelse på Manhattan School of Music har Sands spilt med bl a Christian McBride og Gregory Porter i tillegg til en rekke utgivelser i eget navn. I beskrivelsene av Christian Sands fremheves hans fremragende pianoteknikk. Kombinert med hans evne til å hente inn elementer fra hele «jazzvokabularet»; swing, bebop, fusion, afro-cuban m m, blir hans konserter langt mer spennende og mangefasettert enn man gjerne forventer av en klassisk pianotrio.

Sjekk ut mer på festivalen hjemmeside HER