Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Montmartre med mye spennende i februar/mars

Jazzhus Montmartre, en av de mest kjente jazzklubber i Skandinavia, fortsetter sin stramme linje med musikk fra 60-tallet.
Utover våren kan man høre følgende band på klubben i Store Regnegade i Kjøbenhavn:

21-23. januar kommer trommeslageren og vokalisten Bryan Carter til byen for å spille Ray Charles-musikk, sammen med trompeteren Bruce Harris, saksofonisten Christina Dahl, pianisten Jacob Christoffersen og bassisten Jesper Bodilsen.

Den 28. januar får klubben besøk av saksofonisten Jesper Thilo og hans nye kvintett, bestående av Jacob Fischer (g), Søren Kristiansen (p), Daniel Franck (b) og Morten Lund (tr). Thilo er «Mr. Mainstream» i Danmark, og har mer enn 50-års fartstid på den danske jazzscenen. Og med dette créme de la créme-bandet, vil dette bli en kveld å snakke om.

Den 29. og 30. januar får klubben besøk av vokalisten Veronica Mortensen, en av veteranene på den danske jazzscenen. Sammen med Jesper Riis (tp), Claus Waidtløw (ts), Jacob Christoffersen (p), Kristor Brødsgaard (b) og Janus Tempelton (dr), får vi servert sobre versjoner av The American Classics.

Pianisten Niels Jørgen Steen er en musiker som man skal lytte nøye til. Den 4. februar gjester han Montmartre med saksofonistene Christina Von Bülow og Thomas Franck, bassisten Jesper Lundgaard og trommeslageren Ole Streenberg. De har viet denne kvelden til Charlie Parker-komposisjoner, så her vi det garantert swinge!

Dermed er plutselig årets Vinterjazz i gang, og programmet på Jazzhus Montmartre er mer enn godkjent.

Det starter den 5. og 6. februar med vokalisten Sinne Eeg, som sammen med pianisten Jacob Christoffersen, bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Martin Andersen, vil bevise hvorfor hun er en av de nye vokalstjerner ute i Europa. Med nylig «Jazz Vocal Album Of The Year» på CVen fra Frankrike, og med flere vellykkede turneer, bl.a. på Lincoln Jazz Center i New York, kan vi forvente en strålende kveld i Store Regnegade.

Den 11.-13. februar blir det svensk/dansk/finsk i Montmartre. Vokalisten Cæcilie Norby kommer med bassistgemal Lars Danielsson og den finske mesterpianisten Iiro Rantala for å gi det jazzkyndige Montmartrepublikummet en strålende aften.

Trommeslageren Rodney Green spilte flere kvelder på nattjam på Montmartre under Copenhagen Jazz Festival i sommer. 18.-20. februar er han tilbake. Denne gangen med vibrafonisten Warron Wolf, pianisten Victor Gould og bassisten David Wong, og vi vil få servert skikkelig New York-klubbmusikk.

Bandoneonspilleren Paolo Russo er en velkjent herre på Montmartre. Den 24. februar kommer han med et større ensemble, og vil gi oss italiensk passion i god blanding med nordisk lys, noe vi trenger på denne tiden av året. Ana Feitosa (vio), Karolina Weltrowska (vio), Matthew Jones (vio), Sanna Ripatti (bratsj), Jonathan Slaatto (c), Charlotte Norholt (fl), Peter Kirstein (obo), Tommaso Lonquich (cl), Neil Page (horn), Yavor Petkov (fag), Martin Qvist Hansen (p).

Selve rosinen i pølsa under Vinterjazz på Montmartre er den 25.-27. februar. Da kommer organisten Dr. Lonnie Liston Smith Organ Trio til klubben. Sammen med gitaristen Jonathan Kreisberg og trommeslageren Jonathan Blake, besøker København for første gang, og det er bare å stille seg i billettkø!

I mars blir det mer vanlige dager på Montmartre. Men man booker ikke kjedelige band for det.

10.-12. mars kommer en av Quincy Jones’ favoritter, pianisten Justin Kauflin til klubben, sammen med bassisten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Billy Williams. Den blinde pianisten Kauflin er i ferd med å klatre på jazzlistene «over there» og man kan forvente en stor overraskelse hvis man kjenner sin besøkelsestid disse dagene.

Den 15.-17. mars kommer nok en stjernepianist til byen og klubben. Kenny Barron er en av de siste av de store, og kommer til Montmartre med sin faste trio bestående av Kiyoshi Kitagawa (b) og Jonathan Blake (dr).

Og som om ikke det var nok: Den 24.-26. mars kommer den italienske pianisten Enrico Pieranunzi på besøk, sammen med bassisten Jesper Lundgaard og trommelegenden Alex Riel. Be there!

Følg med på http://www.jazzhusmontmartre.dk

Skriv et svar