Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Motvind på Victoria

For fjerde år arrangeres det i dagene 4. – 6. juli, Motvindfestival i Oslo. Og denne gangen har de flyttet inn i Norges nasjonalscene for jazz, nemlig Victoria på Karl Johansgate.
Motvind er en ideell festival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet. Festivalen skal være inkluderende og mangfoldig. Vi jobber aktivt for at festivalen skal være tilgjengelig for alle samfunnslag, til en så rimelig penge som overhodet mulig.

Motvind ble arrangert for første gang sommeren 2016. Oppstarten var motivert av kjensgjerningen om etisk tvilsomme selskapers involvering i norsk kulturliv.

Slike selskaper inkluderer (uten å begrense seg til) Kongsberg Gruppen, Nammo og Statoil.

Disse selskapene er aktive sponsorer av norsk kultur og idrett. Dette er svært problematisk. For vi mener at våpen, ammunisjon og olje ikke har noen ting med kunst, kultur og idrettsglede å gjøre. Vi oppfatter denne sponsingen som en renvasking av selskapenes samvittighet og en tildekking av deres lyssky geskjefter.

Tross dette er Motvind fremfor alt en pro-festival. Motvind er pro-fred, pro-frihet og pro-kvalitetsmusikk!

Vi ønsker med denne festivalen å etablere en scene for unge og nyskapende musikere så vel gamle ringrever, og publikum skal kunne forvente seg utforskende og sjangeroverskridende musikk av høy internasjonal kvalitet, uten å måtte endevende lommeboka!

Motvindfestivalen har, det siste året, fått et sterkt fokus i media, særlig på grunn av deres skepsis til at Kongsberg-festivalen har Kongsberg-gruppen, en bedrift som ofte forbindes med våpeneksport til land man helst ikke vil identifiseres med, som en av hovedsponsorene.

Årets program for festivalen er som følger:
Torsdag 4. juli
Xylouris White
Evan Parker
Les Filles De Illighadad
Sofia Jernberg & Mette Rasmussen

Fredag 5. juli
Paal Nilssen-Love Large Unit
Sanskriti Shrestha Avatar
Gush
Bass Primitives
Michaela Antalova

Lørdag 6. juli
Cüneyt Sepetci
Skadedyr
Frode Gjerstad & Hästi
Ingebrigt Håker Flaten
Azkadenya
+
Matinékonsert (på Kafé Hærverk):
Daniel Meyer Grønvold & Kyrre Laastad
Helga Myhr

Skriv et svar