Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

NORCD fyller 25 år

Denne helgen braker det løs på Sentralen i Oslo når artister fra nesten hele Norge entrer scenen for å feire at plateselskapet NORCD fyller 25 år. Publikum vil i hovedsak få oppleve et sterkt konsertprogram, de fleste i en akustisk og intim setting uten bruk av lydanlegg. I tillegg byr NORCD-jubileumet på bred underholdning med alt fra barne- og familiekonsert, utstilling til poesi-opplesing og filmvisning. Det blir også mulighet for å sette seg i en sofa og nyte vin&vinyl.

Norcd har også laget en gratis app hvor publikum kan finne komplett NORCD- katalog med streaminglenker og litt informasjon om hvert album. Denne kan man få tak i i AppStore og Google Play. Festlighetene foregår over to dager, fredag 30. september og lørdag 1. oktober, og NORCD byr på hele 20 konserter i løpet av denne helgen. Det blir opptredener fra artister som Eplemøya Songlag, Christian Wallumrød, Håkon Høgemo og mange fler. I tillegg blir det CD- og vinylsalg fra den store NORCD-katalogen og det feires at Isglem, Picidae, Glima, Håkon Storm, Dag-Filip Roaldsnes og Oslo14 Vokalensemble er aktuelle med nye album.

NORCD har over 180 utgivelser på samvittigheten, og denne helgen får publikum en unik mulighet til å få et innblikk i NORCD sitt musikalske univers og hva plateselskapet har bidratt med til musikk-Norge over så mange år. – Endelig er det tid for vår storslåtte jubileumsfeiring. Dette har vi gledet oss til og jobbet med lenge! Publikum vil få høre helt nytt materiale fra flere av våre artister og vi kan by på noen fantastiske konsertopplevelser fra noen av landets fremste musikere, sier mannen bak NORCD, Karl Seglem.

I en musikkbransje i stadig endring har plateselskapet til Karl Seglem stått støtt og hatt en beviselig stabil økning i antall albumutgivelser.

Anmelder og jazz-ekspert Terje Mosnes mener det sier mye om plateselskapets moral. – Dette er NORCDs uredde svar på den såkalte «krisa i platebransjen». Istedenfor å ligge i fosterstilling har de valgt å gjøre stikk motsatt – øke produksjonen. De har tillit til at gode album til syvende og sist alltid vil finne sine kjøpere i både inn- og utland, sier han.

NORCD har siden startskuddet gikk stått svært stødig på sin folkemusikk/jazz/impro/verdensmusikk-plattform. Dette er musikksjangre Seglem selv er aktiv innenfor og som han er lidenskapelig opptatt av. – Viljen og evnen til å søke, lydfeste og over lang tid tilby original, engasjert og utfordrende musisering har alltid vært de små, uavhengige plateselskapenes adelsmerke. Dette merket bærer NORCD med stolthet, synes Mosnes.

– Vi håper å fortsette å kunne levere utgivelser av høyeste kvalitet i årene som kommer. Vi vil stolt fortsette å være en unik aktør og vital leverandør av norsk musikk som både berører og begeistrer, avslutter Seglem.

Følgende artister spiller på Norcd-jubileet:
Truls Horvei
Isglem
Picidae
Glima
Eple Trio
Dag-Filip Roaldsnes
C Stiefel Trio
Monsterjazz
Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola
Christian Wallumrød
Håkon Høgemo
Stian Omenås & Rob Waring
Eplemøya Songlag
Fivil
Håkon Storm
Oslo14 Vokalensemble
Andreas Haddeland Trio
Berit Opheim

Billetter er ute for salg og kan bestilles via denne linken: https://norcd.ticketco.no/norcd25aar

Skriv et svar