Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Nordic Jazz Comets 2020 søger bands og lancerer nyt arrangørnetværk

Nordic Jazz Comets, søger bands til 2020-udgaven, der foregår til december i Helsinki i forbindelse med We Jazz festivalen. Bands fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island kan nu søge om deltagelse.

Nordic Jazz Comets er et nordisk samarbejde, der har eksisteret i mere end 15 år, hvor bands fra hvert af de arrangerende lande har kunne præsentere deres musik for både publikum og branchefolk. De seneste par år har Nordic Jazz Comets været tilknyttet forskellige europæiske jazzfestivaler bl.a. Umeå Jazzfestival, Scope Festival i Berlin og Tampere Jazz Happening. I år går turen til Helsinki, hvor Nordic Jazz Comets bliver en del af We Jazz festivalen (2.-3. december 2020).

Nordic Jazz Comets henvender sig til upcoming bands, der har minimum en udgivelse bag sig og har liveerfaring fra ind- og udland samt er motiveret for at deltage i projektet, der omfatter både koncert, networking med nordiske og internationale branchefolk og mulighed for flere koncerter i Norden.

Link til ansøgningsskema og ansøgningskrav finder du her: https://bit.ly/2uEzsxF

Nyt nordisk netværk
I forbindelse med samarbejdet omkring Nordic Jazz Comets 2020, har de fem organiserende jazzorganisationer etableret et nordisk arrangørnetværk, foreløbigt bestående af 12 festivaler/spillersteder. Arrangørnetværket er en del af et pilotprojekt, der blandt andet skal fokusere på bæredygtig koncert- og turné-planlægning. En af netværkets opgaver er at udvælge dette års deltagere til Nordic jazz Comets og målsætningen er, at de udvalgte bands, i løbet af 2021, skal tilbydes turnéer via arrangørnetværket.

Nordic Jazz Comets tilbyder:
• Koncert på We Jazz i Helsinki
• Nordic Jazz Comets dækker transport, hotel og forplejning
• Honorar på 150€ pr. musiker
• Networking med andre nordiske bands og branchepersoner
NB: Det er essentielt, at du/I kan deltage begge dage i Helsinki!

Om Nordic Jazz Comets
Nordic Jazz Comets startede som en talentkonkurrence for unge nordiske jazzmusikere under navnet Young Nordic Jazz Comets, og formålet dengang og nu, er, at skabe opmærksomhed om unge nordiske jazztalenter og give dem mulighed for at præsentere deres musik for et bredt publikum og styrke deres muligheder for at turnere både i Norden og i resten af Europa.
Fra 2012 ændrede Nordic Jazz Comets profil og gik fra at være konkurrenceorienteret til at være en fælles nordisk showcase, der henvender sig både til den nordiske og internationale jazzbranche såvel som fra det publikum, der forhåbentlig skal hjælpe med at løfte orkestrene videre i deres karrierer.

Nordic Jazz Comets er arrangeret i samarbejde med Svensk Jazz, Norsk jazzforum, Jazz Finland og FÍH (Island).

Text: JazzDanmark
Foto: Danske Røgsignal ved Nordic Jazz Comets 2019 i Paris. Foto: Olivier Off

Skriv et svar