Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Nordisk råds musikkpris 2021

13 artister og ensembler som har skapt unike musikalske opplevelser, er nominert til Nordisk råds musikkpris 2021. Blant årets nominasjoner er det vokalister, folkemusikere, en trompetist, en pianist, en multiinstrumentalist og et DJ-kollektiv. Prisen hedrer skapende og utøvende musikalsk virksomhet på høyt kunstnerisk nivå, og har blitt delt ut siden 1965.

De nominerte representerer et bredt spekter av nordisk musikk fra opera, klassisk musikk, jazz og folkemusikk til house og pop. Det er internasjonale stjerner som har vært med på å sette Norden på det musikalske verdenskartet: sterke stemmer, instrumentalvirtuoser, kreative talenter med stor musikalitet og dedikerte artister som har vært aktive i mange år. Det er et sterkt felt der noen av artistene også har vært nominert tidligere år.

salt peanuts* gratulerer alle de tretten nominerte. Vi tar dessuten sjansen på å peke på våre egne favoritter, den finske trompeteren Verneri Pohjola, folkemusikeren og vokalisten Eivør Pálsdottir fra Færøyene, den svenske vokalisten med røtter i Älvdalen, Lena Willemark og den norske multiinstrumentalisten, entertainer og musikkskaper, mannen som ikke kan gå selv en kort strekning uten at det blir musikk av det, Stian Carstensen.

Vinneren offentliggjøres 2. november

Vinneren av Nordisk råds musikkpris offentliggjøres sammen med vinnerne av Nordisk råds andre priser 2. november i København i forbindelse med Nordisk råds sesjon. Vinneren mottar prisstatuetten “Nordlys” og 300 000 danske kroner.

Om Nordisk råds musikkpris

Nordisk råds musikkpris, som har blitt delt ut siden 1965, skal hedre skapende og utøvende musikalsk virksomhet på høyt kunstnerisk nivå. Annethvert år gis prisen til et verk av en nålevende komponist, og annethvert år – som i år – går prisen til enkelte musikkutøvere eller grupper.