Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Nu kan du se filmen om Kasper Tranberg

Kasper Tranberg ‘Suite Dilation’ – En film af Mike Højgaard er nu tilgængelig på filmstriben: https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000006055/kasper-tranberg—suite-dilation

Den danske jazztrompetist Kasper Tranberg rejser verden rundt i sin søgen efter inspiration i for- og nutid for at færdiggøre sit soloalbum i trilogien, Suite Dilation.

Filmstriben: «Dokumentarfilmen følger gennem et år trompetist og komponist Kasper Tranberg og dokumenterer hans kunstneriske praksis, undersøgelser og koncerter på tre vigtige lokationer i Tranbergs liv; Lolland, Tokyo og København.»

…En film om kunstners væsen.

“Det er fantasien, der giver liv til den tone, man gør. ” – Kasper Tranberg

«Jeg bliver en smule mistænksom, når folk taler for MEGET om spiritualitet. Jeg vil hellere opleve det – være omkring det»  Kasper Tranberg

«Har lige set Mike Højgaard’s smukke portræt af viismanden og messingtroldmanden Kasper Tranberg. Det skal I også. Og husk ikke at slukke når rulleteksterne kommer, for derfra bliver det først ganske særligt fint.” – Frederik Lundin

Synopsis:
Filmskaber, Mike Højgaard følger Kaspers eksotiske rejse – fra Tokyos travle gader og roen i den japanske spiritualitet til Kaspers opvækst på Lolland og til hvor han står i dag; ved indspilningen af hans solo trompet album i København. Det er nu han skal færdiggøre sin trilogi: Suite Dilation med et sidste album. Hans solo trompet album.

En film om, hvordan en kunstner møder sig selv efter en i forvejen lang karriere – i både kølvandet på den udfordrende ensomhed, soloindspilningen i sig selv og behovet for at nedkoge sin filosofi om musik. Hans musik. Hans toner, hans kompositioner, tempo og strukturer – Hans opfattelser, håb og drømme.

Om Kasper Tranberg: 
Trompetist, komponist og orkesterleder m.m. f. 1971. I snart tre årtier har Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene. Hans ret så omfangsrige cv bevidner om en myreflittig og åben tilgang til musikken, og det har bragt ham i adskillige konstellationer hvor hans dybfølte spil har vakt opsigt. Fra sin base i København er Tranberg medlem af grupper i Paris, Tokyo, Køln, og har turneret over det meste af verden. Tranberg har i Danmark og Japan udgivet 15 album i eget navn.

Tranberg, som i marts 2019 modtog Ben Webster Prisen, har senest markeret sig stærkt i sine solo koncerter i Danmark, Europa og Japan, og er blevet betegnet som en samlende kraft og som en af de vigtigste stemmer i dansk nutids-jazz.

Om Mike Højgaard:
Multikunstner, filmskaber, designer, sanger og komponist inden for grafisk design, fotografi, billeder, musik og film m.m. f. 1976

Mike arbejder på tværs af medier med formgivning og identitet. Dét udelukkende for toneangivende kunstnere og oplevelsesautorer i ind- og udland. Mike er herudover sanger og komponist i orkestret The Liberty Balance.

“I formgivningen af hvert værk søger jeg at fremkalde det rette formsprog for den enkelte opgave og kunstner. Jeg arbejder multidisciplinært og tværfagligt og ynder at skabe hvad jeg kan, selv – og dermed skabe et holistisk sammenhængende udtryk der tillader hvert resultat at fremstå med særegen integritet”.

Mike har modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond, Kunsthåndværk og Design samt Musik – og står bag en lang række danske jazzpladecovers under navnet neue.pink

Kasper Tranberg ‘Suite Dilation’ er Mike Højgaard’s første længere film efter i en årrække at have beskæftiget sig med musikvideo og kunstnerportrætter.

 

 

Skriv et svar