Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ny kunstnerisk leder på plass i Moldejazz

Moldejazz er stolt over å presentere Magnus Palmquist Lunay som ny kunstnerisk leder for festivalen.

Det var i sommer at jakten på den riktige kandidaten startet. Organisasjonen søkte en person som ville være med å videreutvikle Moldejazz’ solide merkevare både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Nå presenteres altså Magnus Palmquist Lunay som ny kunstnerisk leder for festivalen.

Lunay (som han kalles av festivalen) kommer fra Stockholm og har bakgrunn fra Stockholm Jazz Festival, Fasching Jazz Club og Kulturhuset Stadsteatern.

– Med stort nettverk, en spennende bakgrunn, bred erfaring og spisskompetanse på feltet jazz, er vi helt overbevist om at Magnus vil kunne bidra til å utvikle og posisjonere Moldejazz videre, sier Endre Volden, daglig leder i Moldejazz.

Magnus Palmquist Lunay tiltrer stillingen 16. oktober og tar umiddelbart del i planleggingen av neste års festival. Åremålet for ansettelsen er fire år. Han skal jobbe med å booke artister, initiere og kuratere spennende musikalske prosjekter, og lede tilknyttede arbeidsgrupper i organisasjonen.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med en festival som Moldejazz, som har vært et forbilde og en inspirasjonskilde for meg helt siden jeg begynte å jobbe med jazzkonserter for 20 år siden. Moldejazz har sterk forankring i sted, publikum og på den pulserende, norske jazzscenen. Det er en internasjonalt anerkjent festival som jeg er overbevist om at kan nå nye høyder. Jeg ser virkelig frem til å bli en del av festivalens utvikling, sier Magnus Palmquist Lunay.

Moldejazz ønsker med dette Lunay hjertelig velkommen inn i organisasjonen, og benytter samtidig anledningen til å takke Hans-Olav Solli for det unike arbeidet han har gjort i rollen som konstituert kunstnerisk leder.

(Pressemelding fra Moldejazz)