Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

OPEN CALL til Big Ears Festival i USA

Vil du spille på en helt fantastisk festival i USA? Så er chancen der nu. Den anerkendte amerikanske festival, Big Ears, i Knoxville, Tennessee søger danske artister til næste års program. Send din ansøgning til Snyk senest 5. august kl. 23.59.59

Big Ears Festival hyldes som en af de vigtigste af sin art og er kendetegnet ved en genrebred profil, hvor nogle af verdens bedste musikere inden for ny kompositionsmusik, jazz og improvisation, folk, elektronisk musik, rock, folkemusik og verdensmusik præsenteres.

Derfor er Snyk, JazzDanmark, Alice og Dacapo Edition·S stolte over at have landet en aftale, der sikrer, at Big Ears Festival har forpligtet sig på at præsentere ny dansk kompositionsmusik, eksperimenterende musik, jazz og lydkunst i 2020, samt at agere eksponerings- og netværksplatform for de deltagende danske artister.

Ambitionen for samarbejdet er, at deltagelse og optræden på festivalen vil skabe et afgørende udviklingsgrundlag for de deltagende ensembler, musikere og komponisters virke og give en unik eksponering af den bedste danske musik lige nu.

Sådan udvælges de deltagende artister
Udvælgelse af danske musikere til festivalens program 2020 sker via dette Open Call. Efter aftale med Big Ears’ direktion og bookingteam, vil Snyk, JazzDanmark, Alice og Dacapo Edition·S forsyne festivalen med en samlet liste over kvalificerede ansøgninger, når festivalens booking-process går i gang, genereret via ansøgningerne til Open Call. Det er alene Big Ears, der træffer afgørelse om, hvilke kunstnere, der skal optræde på festivalen.

Svar på ansøgninger forventes medio september.

Hvem kan søge?
Alle musikere bosiddende i Danmark eller danske statsborgere med ambitioner om udvikling/etablering af en international karriere. Dertil er det et krav, at du arbejder med moderne komposition, jazz, improvisation, avantgarde, lydkunst, eksperimenterende formater eller beslægtede genrer.

Ansøgning
Interesserede kunstnere/bands/ensembler skal udfylde dette ansøgningsskema for at komme i betragtning. Der er ansøgningsfrist den 5. august kl. 23.59.59
OBS: Ansøgningen skal udfyldes på engelsk.

Kriterier
Foruden at levere live-musik /lydprojekter af høj kvalitet, er det en forudsætning, at du/I bruger jeres optræden på festivalen som springbræt til at sætte yderligere koncerter op i USA. Det er ikke et ufravigeligt krav, men da udveksling og netværksdannelse er kernen i projektet, opfordres du som ansøger til at arbejde aktivt for at sætte supplerende koncerter op på amerikansk territorium i forlængelse af din optræden på Big Ears.
Du skal kunne argumentere for, hvordan dette er en mulighed for at udvide dit/jeres internationale netværk. Du/I skal med andre ord kunne se og beskrive perspektiverne i at investere i det pågældende marked/netværk

Det skal du vide
Du/I skal være til rådighed i dagene 26. – 29. marts 2020, hvor festivalen løber af stablen
– Du/I får mulighed for at spille en koncert på Big Ears 2020
– Du/I skal gerne arbejde for at sætte yderligere koncerter eller events op på amerikansk territorium
– Du/I skal selv sørge for VISA til USA, Snyk bistår hermed
– Flyrejse tur-retur Danmark-Knoxville bliver dækket i forbindelse med koncerten
– Én overnatning i forbindelse med koncerten på Big Ears bliver dækket
– VISA-omkostninger dækkes
– Du/I skal kun ansøge, hvis du/I har ambitioner på det amerikanske marked og vil bruge anledningen som springbræt til at udvikle en international karriere
– Honorar og produktion forhandles direkte mellem de udvalgte kunstnere og Big Ears


 

Om Big Ears
Festivalen løber hvert år i marts i Knoxville, Tennessee og er en 4-dages begivenhed. På over 10 forskellige venues præsenteres mere end 100 koncerter og performances.Big Ears festival er et genre- og grænseoverskridende kulturelt eventyr. Festivalen præsenterer et dynamisk internationalt program, der udforsker forbindelser mellem musikere og kunstnere, samtidig med at det præsenterer film, performances og billedkunst.

Blandt de optrædende musikere over årene tæller Philip Glass, Jon Hassel, Art Ensemble of Chicago, Meredith Monk, Nils Frahm, Pauline Oliveros, Mary Halvorsson, Nate Wooly, Wadada Leo Smith, Lonnie Holley, Oren Ambachi, Bang On A Can, Tim Hecker, Terry Riley, Steve Reich, John Cale, Marc Ribot, Yo La Tengo, Kronos Quartet, Laurie Anderson, , Sunn O))), Bill Frisell, Alvin Lucier, Anna Thorvaldsdottir, Jlin, Yves Tumor m.fl.

Projektets partnere
Samarbejdet med Big Ears inkluderer et netværk af danske musikaktører. Projektet er igangsat af Snyk, som er den danske genreorganisation for ny, eksperimenterende musik og lydkunst og udføres i samarbejde med det regionale spillested Alice, musikforlaget Dacapo Edition·S og genreorganisationen JazzDanmark.
Fælles for partnerne er, at vi er forpligtede på de samme strategiske mål; at fremme kunstnerisk udvikling af høj kvalitet, at arbejde for international udbredelse af den bedste musik i landet og at sikre kvalitativ udveksling af musik i internationale konteksterSpørgsmål vedrørende projektet rettes til Bjarke Svendsen på:

mail: bjarke@snyk.dk
telefon: 4083 2520

Pressen om Big Ears:
The widest-angle music festival in the country, bridging the spaces between the classical tradition, improvised music, electronics and guitars
– The New York Times

The most open-minded music gathering in the country
–  The New Yorker

America’s most thrillingly diverse festival 
– The Guardian

Big Ears 2014 is the most ambitious avant-garde festival to emerge in America in more than a decade
–  Rolling Stone

(JazzDanmark)

Skriv et svar