Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Oslo Jazzfestival arrangeres i august

I år fyller Oslo Jazzfestival 35 år, og fra 16. til 22. august fylles den norske hovedstaden opp med jazz av varierende stil flere av byens spillesteder.

På tross av at Oslo er en av de mest nedstengte byene i Norden, satser den nye festivalsjefen, Øyvind Larsen på at mange nok har fått vaksine og at smittetallene for covid-19 er på god vei nedover inne festivalen blåses i gang med Oslo Jazzensemble og fiolinisten Ola Kvernberg i Marmorsalen på Sentralen den 16. august klokken 18:00.

Vanligvis pleier festivalens åpningskonsert å være i Den norske Opera og Ballett, men i år har man valgt å ikke bruke dette monumentalbygget til konserter under festivalen. Og fra Oslo Jazzensemble og Ola Kvernberg går det slag i slag fram til avslutningen den 22. august.

De som har fulgt Oslo Jazzfestival op gjennom årene, vil ha merket at festivalen har endret noe profil etter hvem som har vært leder av festivalen. Det startet som en svært tradisjonell festival, og etter at Øyvind Larsen tok over i fjor, har man sett en klar utvikling mot mer nåtidig jazz, og at Oslo Jazzfestival på mange måter blir mer lik de andre, store, norske jazzfestivalene.

Og ser man på årets program som inneholder for det meste norske artister, ser man i hovedsak navn som har markert seg innenfor den nyere jazzen. Og i fleng kan jeg nevne Veslemøy Narvesen: We Don’t Imagine Anymore, Kim Myhr: Sympatic Magic, Håkon Kornstad (solo), Paal Nilssen-Love Circus, Poing & Lars Lillo-Stenberg, Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra, Bliss, Tanaka/Lea/Strønen, Susanna: Baudelaire & Piano, Mats Eilertsen (solo), Trondheim Jazzorkester m/Ole Morten Vågan, Trio Medivæl & Arve Henriksen, Anja Lauvdal (solo), Atomic, Hegge og Nils Økland Band.

I tillegg skal man feire plateselskapet Jazzlands 25-årsjubileum med konserter med Sanskriti Shrestha Avatar, Maria Kannegaard Trio, Rymden og Juno, og man skal avholde Jazzintrofinalespillet med Hein Westgaard Trio, Kongle Trio, Damata og Front!Front, før det hele ender opp med konsert med vinnerbandet.

Av utenlandske band serverer de den tyske vokalisten Lucia Cadotsch og hennes utmerkede Speak Low-band og Petter Eldhs heftige Koma Saxo. I tillegg kommer en av europas mest spennende pianister, Eve Risser for å gjøre solokonsert.

Men Oslo Jazzfestival slipper ikke helt den mer tradisjonelle jazz/jazzen. Og i år kan publikum få høre Karin Krog i selskap med saksofonisten Hanna Paulsberg i programmet Calling Dexter, pluss at den (for tiden) Paris-boende saksofonisten Petter Wettre skal presentere The Last Album (som vi ikke ett sekund tror blir hans siste).

Programmet oppdateres ettersom det kommer nye navn til, og kan følges på festivalens hjemmeside oslojazz.no 

Skriv et svar