Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Øyvind Larsen ny sjef på Nasjonal jazzscene

Øyvind Larsen, som har ledet Oslo jazzfestival siden 2019 blir den nye direktøren for Nasjonal jazzscene. Til neste år har Jan Ole Otnæs som har ledet scenen i snart ti år valgt å gå av.

Larsen fortsetter som festivalsjef for Oslo Jazzfestival til midten av september 2023, for å få mulighet til å utforme og gjennomføre sin fjerde festival. Han vil umiddelbart etter dette overta direktørstillingen på Nasjonal jazzscene etter Jan Ole Otnæs.

– Jeg er utrolig glad for den tilliten styret i Nasjonal jazzscene har vist meg ved å gi meg muligheten til å være med å videreutvikle denne viktige institusjonen for norsk jazz, sier den nye direktøren.

Øyvind Larsen har hatt sentrale oppgaver for jazz i Norge siden 1997, da han var sivilarbeider i Norsk jazzforum. Han har jobbet på Blå, vært ansvarlig for jazz og klassisk i Universal Music, prosjektleder i Music Export Norway og fagansvarlig i Norsk jazzforum. I 2019 ble han sjef for Oslo Jazzfestival, og nå går han videre til Nasjonal jazzscene på Karl Johan i hovedstaden.

Stiftelsen Nasjonal jazzscene driver spillestedet Victoria i Oslo og samarbeider med norske og internasjonale spillesteder og organisasjoner om konserter, turneer og talentutvikling.

Skriv et svar