Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Paal Nilssen-Love årets festivalmusiker på Sildajazz

Trommeslager Paal Nilssen-Love har vært Rogalands største eksportartikkel på jazzfronten de siste 25 årene. Han har spilt i band som Atomic og The Thing og samarbeid med størrelser som Joe McPhee, Peter Brötzmann, Neneh Cherry, Arto Lindsay, Thurston Moore og mange flere.

«Sildajazz skal gi sjanser og ta sjanser, og under årets festival har vi invitert Paal Nilssen-Love til å være årets festivalmusiker» sier daglig leder i Sildajazz, Andreas Risanger Meland. «Paal Nilssen-Love er alltid 100% tilstede i musikken han spiller. Det være seg solo, trio eller i større format som hans band Large Unit. Han er en høyst innovativ og kompromissløs musiker som jobber i mange slags settinger der han besitter et ufattelig høyt energinivå og en solid stamina» fortsetter Meland. «Vi har utfordret Paal til å vise noe av bredden i det han holder på med»

Paal har vunnet en rekke priser og ble nylig tildelt Jazzambassadør-prisen under utdelingen av historiens første utgave av Jazzprisen i Skien.
Konsertrekken under Sildajazz inneholder tre svært ulike konserter i tre ulike settinger, og et DJ-sett fra den aldri hvilende musikkformidleren og vinylentusiasten Nilssen-Love.

Paal Nilssen Love Solo
Paal-Nilssen Love Circus
Paal Nilssen-Love/Terrie Ex
DJ Lovemachine (Paal Nilssen-Love)

Sildajazz går av stabelen i Haugesund, 9-13. august.

(Pressemelding fra Sildajazz)

 

Skriv et svar