Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Programslipp Kongsberg jazzfestival 2018

Bestillingsverk til Kongsbergjazz 2018

Jazzkometen Marius Neset står for festivalens åpningskonsert i 2018 med et spektakulært bestillingsverk for det innovative kammerorkesteret London Sinfonietta. Jazzikonet Carla Bley er også klar for festivalen med triokonsert i Kongsberg kirke.

Marius Neset, som i 2017 mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, skal gjøre tre unike konserter på festivalen i 2018. Saksofonisten har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra utgivelser og konserter med sitt eget band, til større samarbeidsprosjekter med blant annet Trondheim Jazzorkester. Da det ledende jazzmagasinet Downbeat presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer.

Dette er ikke første gang Marius Neset & London Sinfonietta samarbeider. I 2016 ga de ut plata ”Snowmelt” der Neset hadde arrangert sine komposisjoner for kammerorkesteret. London Sinfonietta har gjort flere utradisjonelle musikalske samarbeid som inkluderer navn som Jaga Jazzist og Squarepusher.

– Med Marius Neset ambisiøse komposisjoner og unike liveenergi sammen med et innovativt kammerorkester i verdensklasse, forventer vi et bestillingsverk for historiebøkene, sier festivalsjef Kai Gustavsen entusiastisk.
Bestillingsverk: Marius Neset & London Sinfonietta
Onsdag 4. juli 2018 kl 17:00 – Kongsberg Musikkteater

Jazzikon med kirkekonsert

Carla Bley har vært en sentral figur i internasjonal jazz i flere tiår. Hun har særlig markert seg som komponist, arrangør og orkesterleder, og hun står bak helt sentrale verk i jazzhistorien.

Som pianist har hun tatt med seg impulser fra bl.a. Duke Ellington, Thelonius Monk, The Beatles, Eric Satie og Kurt Weill, og finslipt dette til et høyst personlig uttrykk. Hun har en egen evne til å lage iørefallende, melodiske komposisjoner, og mange av dem har gått rett inn i jazzens standardrepertoar.

– Carla Bley Trio med Steve Swallow (bass) og Andy Sheppard (saksofon) er kanskje en av de ypperste pianotrioene man kan høre på den internasjonale jazzscenen i dag, sier Kai Gustavsen.

Carla Bley Trio
Torsdag 5. juli 2018 kl. 17:00 – Kongsberg kirke

Skriv et svar