Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P. Bosse Broberg

Den svenske trompeteren og komponisten Bosse Broberg ble født den 6. september 1937 i Ludvika, og døde i går, den 26. august 2023. Broberg lærte å spille trekkspill som barn og gikk over til trompet som 14-åring. Han studerte musikk ved Universitetet i Uppsala og opptrådte der i sitt eget lille ensemble i et hard bop-formspråk.

Han jobbet i mange år med Gugge Hedrenius fra begynnelsen av 1960-tallet, og var hos Arne Domnerus fra 1964 til 1968. Han jobbet også med Börje Fredriksson og Jan Johansson.

Han ledet av Sveriges Radios jazzavdeling fra 1966, og beholdt stillingen til 1990. Og han grunnla radiojazzgruppen i 1967 og komponerte og arrangerte for orkesteret.

Han spilte med Red Mitchell fra 1971 til 1982 og med Sandviken Big Band fra 1975 til 1985. På 80-tallet jobbet han med Christer Boustedt og Åke Johansson. Og han dannet et storband i 1995 som fikk navnet Nogenja Jazz Soloist Ensemble. Gruppens navn er en kondensering av No Generation Jazz.

Broberg vant en Django d’Or i 2005. Og han har vært å høre på plate med Arne Domnerus orkester, Arne Domnerus Septet, Börje Fredrikssons kvintett, Bosse Broberg-Lennart Åberg kvintett, Christer Boustedt Quintet, Communication, Contemporary Bebop Quintet, Georg Riedel Septet, Red Mitchell, Good Morning Blues, Gugge Hedrenius Big Band og Radiojazzgruppen.

Skriv et svar