Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P Jerry González

Trompeteren Jerry González ble født den 5. juni 1949 og døde 1. oktober 2018. Han var en amerikansk bandleder, trompeter og perkusjonist med røtter i Puerto Rico. Han ble født i East Harlem i New York, men vokste opp i Bronx. Sammen med broren, bassisten Andy González, spilte han en vigtig rolle i utviklingen av latinjazz på slutten av 1900-tallet. I løpet av 70-tallet spilte begge sammen med Eddie Palmieri og i Manny Oquendos Conjunto Libre, og fra 1980 til 2018 ledet de The Fort Apache Band. Fra 2000 til 2018, bodde Jerry González i Madrid, hvor han ledet Los Piratas del Flamenco og El Comando de la Clave. I oktober 2018 døde han af et hjerteanfald efter en brand i sit hjem i Madrid.

González ble funnet etter at en brann hadde rasert hans leilighet i første etasje i bygården han bodde i i Madrid, og i følge lokale kilder, omkom han ikke av selve brannen, men av hjertestans som følge av brannen. Redningsmannskapet forsækte å gjenopplive han, men han døde noen timer senere på sykehuset.

Med The Fort Apache Band gjestet han blant annet Vossa Jazz, og Jerry González var en språkmektig herre, som kunne norsk (!), og han gikk rundt på Voss og spurte alle hvorfor Sidsel Endresen ble kalt Sissel og ikke SiDsel.

Skriv et svar