Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P Johannes Bauer

Den tyske trombonisten Johannes «Hannes» Bauer ble født i Halle den 22. juli 1954. Han er bror av Conny Bauer, og har siden 1979 vært freelancemusiker i Berlin. Han har opp gjennom årene spilt med blant andre The Manfred Schulze Wind Quintet, Doppelmoppel (med Conny Bauer, Uwe Kropinski og Helmut «Joe» Sachse), Ken Vandermark, Peter Brötzmann Tentet, med Peter Evans/Louis Rastig og Paal Nilssen-Love, med bandet Volume med saksofonisten Mikolaj Trzaska, bassisten Peter Friis Nielsen og trommeslageren Peter Ole Jørgensen, med Bouge sammen med vokalisten og klarinettisten Isabelle Duthoit og bassisten Luc Ex , med The Tradition Trio med Alan Silva (synth) og Roger Turner (dr, perc), og den danske saksofonisten Lotte Anker sammen med bassisten Clayton Thomas og trommeslageren Paul Lovens.

Han har nærmest vært en fast gjest på Blow Out i Oslo, både på festivalen og den ukentlige klubben, og sist jeg hadde gleden av å høre ham, var i Literaturhaus på Nørrebro i København med saksofonisten Lotte Anker, bassisten John Edwards og trommeslageren Paul Lovens. Det er til dags dato en av de fineste konsertene jeg har hørt i det lokalet.

Johannes Bauer var en strålende teknisk og lydhør trombonist. Han hadde en egen evne til å tilpasse seg de forskjellige omgivelsene han ble utfordret til å begi seg inn i musikalsk, og han var en improvisatør av verdensklasse.

Det vil bli stående et stort hull i trombonerekka etter Johannes Bauer.

Jan Granlie

Skriv et svar