Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P. Ove Johansson

Saksofonisten Ove Johansson har gått bort. Johansson spilte blant annet i Mwendo Dawa og Susanna Lindeborg.
Johansson ble ansett som en av Sveriges ledende eksperimentelle musikere og turnerte mye internasjonalt. Hans viktigste instrument var tenorsaksofonen, men han benyttet også datamaskiner og EWI. Johansson drev også plateselskapet LJ Records.

Han ledet egne grupper siden slutten av 50-tallet, og var en drivkraft på den svenske jazzscenen. Hele tiden har han vært musikalsk leder for Mwendo Dawa, og han gjorde 32 album med eget matriale og med Mwenda Dawa.

Stilen av Ove Johansson har alltid vært veldig personlig med en kraftig og intens lyd og teknikk. I motsetning til en rekke andre aktører, fant han aldri sin endelige måte å spille på, og eksperimenterte hele tiden med tonen og ved å benytte blant annet elektronikk og EWI. Han har alltid stått i frontlinjen i forhold til den nye musikken. Fra å være aktiv i undervisning i saksofonspill og improvisasjon ved Musikkonservatoriet i Gøteborg på 70- og 80-tallet, har han siden 1989 drevet sitt eget plateselskap LJ Records som hadde til hensikt å presentere egen og ny skandinavisk jazz internasjonalt.

Sist vi hørte han var på Umeå Jazz Festival i høst, hvor han spilte med Mwendo Dawa.
Ove Johansson ble 79 år.

Skriv et svar