Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P. Peter Bastian

Klarinettisten og forfatteren Peter Bastian er død i en alder af 73 år. Han fik, ifølge avisen Berlingske Tidende, i 2014 konstateret en alvorlig kræftsygdom.

Han var mest kendt for sin musik, hvor han opnåede stor popularitet inden for både klassisk og rytmisk musik, og har medvirket i mange tv- og radioprogrammer.

På facebook skriver saxofonisten Benjamin Koppel: Lyden af min barndom. En af mine største inspirationer som blæser. Et fantastisk menneske. Min kære onkel Peter er her ikke mere.
Mens Berlingske kalder ham en «musikalsk blæksprutte», mener Danmarks Radio, at Peter Bastian var en af de mest markante personligheder i dansk musik.

Han var oprindelig uddannet i teoretisk fysik på Københavns Universitet, men uddannede sig sideløbende som klassisk fagottist på musikkonservatoriet. Ved siden af sit virke som musiker har han undervist og komponeret.

Peter Bastian har udgivet flere bøger og modtaget Jacob Gades Musikpris, Weekendavisens Litteraturpris, Danmarks Radios Rosenkjærpris og Gyldendals faglitterære pris. Han er desuden ridder af Dannebrog.

Den Danske Blæserkvintet, som han var med til at stifte i 1968, er et af Skandinaviens fornemste kammermusikensembler. De fem musikere har spillet over hele verden og lavet adskillige pladeudgivelser.

Kun to år efter stiftede Peter Bastian Balkan Trioen sammen med harmonikaspilleren Egon Aagaard og trommeslageren John Ravn. Trioen opnåede stor popularitet i 1970’erne.

I 2014 fik Peter Bastian konstateret leukæmi. Lægerne sagde dengang, at han kun havde et par uger tilbage at leve i, skriver Kristeligt Dagblad.

Han haver flere plader ude, bl.a. med Bazaar, og han gjorde koncerter med bl.a. en af Bulgariens mest berømte bands, Nikola Jankov, Den Danske Blæserkvintett, og hans sidste plade, ”Bastians ballader”, som kom i juni 2016, er med de norske musikere Gabriel Fliflet og Olav Tveitane.

Skriv et svar