Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P. Trond Kopperud

Trommeslageren og pedagogen Trond Kopperud kommer fra Bjørkelangen, men var i mange år tilknyttet Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Her underviste han blant annet i rytmisk gehør, hovedinstrument/bi-instrument jazztrommer og band-ped.metodikk ved PPU-utdanningen.

Han var tidligere student ved jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium i perioden 1983 til 1986, før han studerte pedagogikk og musikkteknologi samme sted. Han hadde bakgrunn som frilansmusiker i forskjellige musikalske genre, fra Carola, Rita Eriksen og Jan Eggum til Trondheim Jazzorkester, Chick Corea og Elin Rosseland.

Kopperud har medvirket på et 20 talls plateinnspillinger med blant andre Trondheim Jazzorkester, Norma Winstone, Tore Brunborg, Bjørn Alterhaug, Vigleik Storaas, Elin Rosseland, Ståle Storløkken, Tor Yttredal, Jan Gunnar Hoff, Mambo Compañeros, Mattis Kleppen med flere. Han var mye brukt som musiker på Rikskonsertenes skolekonserter, og har spilt omtrent overalt i Norge pluss flere steder i utlandet. I tillegg var han brukt som trommeslager på flere teateroppsetninger både på Trøndelag Teater, Det norske Teatret og Teatret Vårt i Molde.

Med støtte fra Innovasjon Norge forsket han på og utviklet trommer bygget av akryl i Norge, og han jobbet også ved NORD Universitet og ved Trondheim Katdralskole. Han har tidligere vært aktiv innenfor en rekke yrker, så som skogsarbeider, kirketjener, sirkusarbeider og ostemedarbeider. Men det er som en lydhør, dyktig og hyggelig trommeslager de fleste kjente han.

Kopperud var aldri den musikeren som stakk seg mest fram, men holdt seg i bakgrunnen og understøttet de andre musikerne han var sammen med.

Kopperud led av hjernekreft, som ble påvist våren 2020, og han døde natt til søndag 26. september, 60 år gammel.

Skriv et svar