Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Radka Toneffs minnepris til Kirsti Huke

Da Radka Toneff døde i 1982, mistet Norge en av sine beste jazzsangere. I løpet av sin korte karriere rakk hun å utgi tre plater: «Winter Poem», «It don’t come easy» og «Fairytales», og i 1993 kom konsertplaten «Radka Toneff – Live in Hamburg». Samtidig, ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd.

Minnefondet er opprettet på bakgrunn av royalty-inntekter fra de to utgivelsene på Norsk jazzforums plateselskap Odin og bidrag fra samleplata «Some Time Ago» (Universal) og «Butterfly»(Curling Legs).

Årets pris gikk til vokalisten, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Kirsti Huke, og prisen ble utdelt i forbindelse med Hukes tre bandprosjekter som ble presentert på Nasjonal jazzscene – Victoria i Oslo den 23. februar.

Kirsti Huke ble født den 6. mars 1977 på Melhus sør for Trondheim, er norsk jazzvokalist, og kjent fra flere band og innspillinger.

Hun er utdannet ved Heimdal videregående skole (1993–96) og Jazzlinja ved NTNU i Trondheim (1996–2001). Hennes egen kvartett ble etablert i 1998, og bestod opprinnelig av Håvard Wiik (piano), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Steinar Raknes (bass). I 2002 ble Wiik og Johansen erstattet av Vigleik Storaas (piano) og Erik Nylander (trommer).

Kvartetten har spilt på flere jazzfestivaler, blant annet på Nattjazz i Bergen i 2006, og kom med plate i 2007. Hun gjorde også et jazz-filharmoniske samarbeid med Trongheim Symfoniorkester og Egil Kapstad kvartett på Trondheim Jazzfestival 200, der arrangementene var gjort av Erlend Skomsvoll, der forøvrig Håkon Mjåset Johansen spilte bass (!!!).

I 2006 begynte hun som vokalist i indiepoprock-bandet -phy (etablert 1997) sammen med gitaristen Petter Vågan, trommeslager Vigdis Sjelmo og bassist Ellen Ersfjord. Bandet kom med albumet «Tree House» på Crispin Glover Records, våren 2011.

Huke har ellers turnert medTrondheim Voices, i The 3rd and the Mortal, samt Tom Steinar Lunds Diner og Per Borten som ga ut albumet «Peace & Love» i 2007. I 2010 ble hun utpekt som NTNU-jazzambassadør, en tittel som årlig tildeles en jazzartist eller -gruppe som på en fremragende måte fungerer som ambassadør for NTNU og jazzmiljøet i Trondheim.

Skriv et svar