Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANDREA SUPERSTEIN

«oh mother»
CELLAR MUSIC, CHR082823

Den canadiske vokalisten Andrea Superstein debuterte for et større publikum under Vancouver International Jazz Festival i 2010, en konsert som virkelig fikk det canadiske publikummet til å merke seg hvem hun er. I 2014 delte hun scene på samme festival med to andre, kvinnelige vokalister fra Canada, Laila Biali og Brandi Disterheft, og deretter har det bare gått en vei for denne kreative vokalisten.

Selv sier hun at oh mother er «kulminasjonen av hennes samtaler med nærmere 100 mødre om deres opplevelser av å være mødre. Den fremhever de underfortalte, men veldig virkelige historiene som mødre møter og den dype innvirkningen morskap har på livene våre. Jeg håper dette tilbudet gir alle mennesker en større forståelse og verdsettelse av kampene og gledene ved å være foreldre, og gir en mulighet for oss alle til å føle tilknytning på en mer ærlig måte».

Hun har alliert seg med en rekke musikere, pluss et barnekor, og musikken er som en slags collage rundt temaet å være mor. De fleste låtene har hun laget selv, men vi får også Cristine McVies «Everywhere» og Cole Porters «So In Love», i denne litt merkelige sammensetningen av jazzlignende musikk, koblet sammen med lett popmusikk, et ensemble som tidvis nesten låter som Chick Coreas Return To Forever og barnekor. Superstein både synger relativt streit, samtidig som hun på barns vis «fabler» og «leker» med melodiene.

Og Superstein er en god vokalist, som i latin-låtan «Mombo» låter det kanskje aller best. Denne låten er arrangert av fløytisten Jane Bunnett, som også spiller fint fløyte på platen, og som er en av de musikerne på platen vi har hørt tidligere. I tillegg sjarmeres jeg i senk av den fine «Who Are You Now», som Superstein har laget selv, og som er en vakker vise som godt kan bli en «kioskvältare».

En løs og fin plate som kanskje kan fungere som en støtte til mødre når barna oppfører seg på sitt verste.

Jan Granlie

Andrea Superstein (vocals), Chris Gestrin (piano, synthesizer, rhodes, organ), Carlie Howell (bass), Dan Gaucher (drums), Liam MacDonald (percussion), Jane Bunnett (flute), Rachel Therrien (trumpet), Itamar Erez (guitar), Meredith Bates (violin), Elisa Thorn (harp), Danae Olano (piano), Roberto Riveron (bass), Jorge Luis «Papiosco» Torres (percussion), Ayelet Rose Gottlieb (vocals), Joanna Majoko (vocals), Elizabeth Shepherd (vocals), Kids choir: Ivy Alexander, Koen Diaz, Cleo Knight, Mela Pietropaolo, Zoe Price, Sadie Sharpe, Nahla Sures, Poppy Tiffin, Zebedee Tiffin, Eva Turner, Leo Zigelman