Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANETTE ASKVIK

«Lyden av snø»
BIRD RECORDS

Anette Askvik var et helt ukjent navn for meg inntil jeg puttet hennes nye plate Lyden av snø i spilleren. Hun kommer fra Stavanger, men er bosatt i Oslo, og hun har tidligere utgitt tre studioalbum, Liberty, Multiverse og With Every Cell. Hun har skrevet musikken til flere fjernsynsserier, inklusive den prisvinnende dokumentarfilmen 22.07. Og når jeg hører hennes stemme, vet jeg at jeg har hørt hennes lyse sopran tidligere.

Lyden av snø befinner seg i det meditative landskapet, og tittelsporet ble skrevet mens hun satt ved Akerselva i Oslo og mediterte. Hun har med seg trompeteren Mattias Eick på noen spor, Ole Bjørn Talstad på piano og synthesizer, Jørn Erik Ahlsen Alkanger og Stian Larsen på gitar, Stephan Savelski på shaker på ett spor og tyske Stahlquartett på tre spor.

Hvis du er ute etter følsom og vakker visesang som trøst i den mørkke årstiden, hvor du bare lengter etter at våren skal ankomme, og at det blir varmere i været og man kan tine opp etter vinterkulden, så er dette en fin plate å spille i ventetiden, selv om jeg kanskje synes at drøyt 27 minutter er litt for kort, i alle fall til å tine meg opp.

Askviks vokal er original og fin, og skiller seg positivt ut fra «røysa» av de mange kvinnelige vokalistene som hauses opp der man hauser opp slike. Og grunnen til det er at hun skriver fine komposisjoner, hun har en egen stemme som fascinerer, og hun omgir seg med ytterst dyktige musikere. Det er Ahlsen Alkanger som er hovedfølge til vokalen, og han legger et fint bakteppe på vokalen.  Og Eicks medvirkning på tre av låtene er, som alltid, smakfullt.

Ei fin viseplate med en vokalist med nydelig stemme.

Jan Granlie

Anette Askvik (vocals), Mattias Eick (trumpet), Ole Bjørn Talstad (piano, synthesizer), Jørn Erik Ahlsen Alkanger (guitar), Stian Larsen (guitar), Stephan Savelski (shaker), Stahlquartett (strings)