Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ARNE TORVIK TRIO

«Songs For Roman»
LOSEN RECORDS, LOS 286-2

Pianisten Arne Torvik kommer fra Molde-regionen, hvor jazzen har stått sterkt siden 60-tallet, på grunn av Moldejazz og svært aktive storyville Jazz Club. Torvik er utdannet ved Grieg-akademiet i Bergen, og jobber for tiden på Landslinja for jazz ved Molde videregående skole. Han har tidligere utgitt platene Northwestern Sounds (Øra Fonogram, 2016) og Northwestern Songs (Losen Records, 2020).

Med seg i trioen har han bassisten Bjørnar Kaldefoss Tveite og trommeslageren Øystein Aarnes Vik, og innspillingene er gjort våren 2022 og på høsten samme år.

I de senere årene har Skandinavia fått en rekke ytterst dyktige og lyriske jazzpianister. Det meste har, etter min oppfatning, bakgrunn tilbake til Jan Johansson og spesielt hans plate Jazz på svenska, som står som en bauta innenfor kombinasjonen av skandinavisk, og særlig svensk, folkemusikk og jazz. Dette ble ytterligere forsterket og utviklet av Esbjörn Svenson Trio (e.s.t.), slik at vi per i dag, har ei røys av dyktige pianister som befinner seg i mye det samme, musikalske landskapet.

Og her går Arne Torvik Trio rett inn. Alle komposisjonene er gjort av Torvik, og det meste av det ligger i det litt romantiske, lyriske og vakre, som vi husker  fra e.s.t. Han skriver fine komposisjoner, noen kan til og med regnes som perler, og med Kaldefoss Tveite og Aarnes Vik har han akkurat de rette samarbeidspartnerne for å lage nydelig musikk. Torvik er en utmerket komponist og pianist, bass-spillet til «vossingen» Kaldefoss Tveite er fint, og de få soloene han slipper til med er vakre, og trommespillet til Aarnes Vik er med på å piske de to andre framover, samtidig som han «komper» på fremragende vis.

Ei fin plate for deilige, late ettermiddager.

Jan Granlie

Arne Torvik (piano), Bjørmar Kaldefoss Tveite (double bass), Øystein Aarnes Vik (drums)