Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BECK HUNTERS WITH LAURA COLE AND JOHN POPE

«From Wolves To Water»
NEW JAZZ AND IMPROVISED MUSIC RECORDINGS, NEWJAiM19

I 2022 ble det nord-engelske bandet Beck Hunters invitert til å opptre på Newcastle Festival of Jazz and Improvised Music med forslag om en utvidet line-up med pianisten Laura Cole og bassisten John Pope. Fra før består bandet av saksofonisten og fagottisten Mick Beck, gitaristen Anton Hunter og trommeslageren Johnny Hunter, så dette er noen fra plateselskapets kjerne som har satt hverandre stevne under festivalen. Nye kombinasjoner av musikere har blitt en fast del av festivalprogrammet i Newcastle, og denne grupperingen av nordlige artister på tvers av generasjoner er et godt eksempel på dette. Settet ble spilt inn på festivalens åndelige hjem i The Literary and Philosophical Society og ble opprinnelig sendt på BBC Radio 3 ‘Freeness’ søndag 30. oktober i 2022. Men nå har plateselskapet med verdens lengste navn, fått seansen utgitt på en plate som åpner opp nye innganger til den moderne, fritt improviserte jazzen. For det er ikke så ofte vi hører relativt rått spill på fagott i slike sammenhenger.

Ett langt «strekk» med tittelsporet, med ytterst spennende fri improvisasjon, hvor jegg synes både Cole og Pope virkelig medvirker til et spennende resultat.  Men det er Beck Hunters, og særlig spillet til Mick Beck som får dette til virkelig å «ta av». Det samme kan man egentlig også si om trommespillet til Johnny Hunter, mens gitarspillet til Anton Hunter kanskje kunne kommet litt bedre fram i helheten. For det er han som på mange måter styrer det som foregår fra sin tilbakeholdne plassering. Men der hvor han tar styringen over musikken, får vi originalt og fint gitarspill, som ikke ligner så mye på noen andre vi kjenner.

Dette er blitt en fin og spennende fritt improvisert plate med musikere som kun et fåtall av våre lesere kjenner til fra før. Men sjekk de ut, og sjekk ut hva plateselskapet ellers har utgitt de senere årene, for her er det flere godbiter Newcastle-publikummet ikke bør ha for seg selv.

Jan Granlie

Mick Beck (tenor saxophone, bassoon, whistles), Anton Hunter (guitar, effects), Johnny Hunter (drums, percussion), Laura Cole (piano), John Pope (bass)