Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CASEY MACGILL

«Love Letter»
EGEN UTGIVELSE

Casey MacGill er en solid svingmusiker. Som en slags Nat «King» Cole Trio møter Mills Brothers. Fats Waller møter Fats Domino. Slim Galliard møter Fred Astaire. Det er amerikansk musikk fra mange tiår og ikke noe spesielt tiår, alt skjer på samme tid, vevd inn i sømløs, vakker helhet. Han kommer fra California, og er han en klassisk Hollywood-karakter i utseende og stil. Han spiller boogie-woogie, swing og stridepiano. Han spiller kornett, og 6-strengers tenorukulele. Han har sunget og arrangert i over 40 år, og karrieren strekker seg fra spillefilmene Frances og Swing Shift) og en rekke andre. Han spilte i musikalen Swing på Broadway, som til slutt tok han til Seattle. «Jeg har spilt mye musikk med mange mennesker», sier han, «og en ting jeg har lært er å skreddersy arrangementene mine til de enkelte musikere. Det gir hver musikalsk situasjon en unik lyd».

Love Letter får vi en samling kvalitetsswing fra perioden 2019 til 2022, og vi møter han sammen med en rekke musikere som er innleid til de forskjellige prosjektene han var involvert i gjennom de årene.

Hvis du har sans for swing-musikk, med en vokalist som kan denne mjusikken, så skal du sjekke det ut. For mange kan han kanskje høres ut som en god barpianist, men han har med seg et knippe medmusikanter som fungerer perfekt inn i denne sammenhengen. Jeg forestiller meg at de fleste medmusikantene til daglig holder på med annen musikk enn den rene jazzen, men solistene gjør en helt ok jobb, og hvis man ønsker seg musikk til ett godt glass eller sju (gjerne fargede drinker i stettglass), så skal du ikke se bort fra at et møte med denne herren og hans medmusikanter, kan være et helt ok tilbehør.

Musikken er dyktig gjennomført, akkurat passe tilbakelent, og akkurat passe «løs i snippen», og siden vi får hele 25 komposisjoner, som alle er komponert av MacGill, kan det raskt bli mange glass før han avslutter med «It’s Gonna be a Lonng, Long Time».

Jan Granlie

Casey MacGill (vocal, piano, cornet) + 56 musicians