Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOCELYN GOULD

«Sonic Bouquet»
JOCELYN GOULD MUSIC, JGCD0523

Jocelyn Gould mottok i 2021 den canadiske JUNO-prisen, og er en av landets ledende gitarister innenfor mainstream-tradisjonen. Ifølge presseskrivet har «hennes glade energi fengslet publikum over hele verden, og lidenskapen hennes for musikk er like smittsom som hennes unike evne til å få kontakt med publikum». Hun sier selv at hun er inspirert av andre gitarister som blant andre Wes Montgomery, Grant Green, Joe Pass og Kenny Burrell.

Og på denne utgivelsen samarbeider hun med gitaristen Randy Napoleon, klarinettisten Virginia MacDonald, pianisten Will Bonness, bassisten Rodney Whitaker og trommeslageren Quincy Davis. Vi får ni komposisjoner, hvor hun har skrevet åpningssporet «Trail Blazer». Ellersfår vi tre komposisjoner av Randy Napoleon, «Tender in the Night» av Sammy Fain, Victor Youngs «My Foolish Heart», Joe Hendersons «The Kicker», Quincy Jones’ «Jessica’s Birthday» og Duke Pearsons «Is That So?».

Det er ikke så ofte vi her på salt peanuts* bruker tid og energi på å anmelde plater som befinner seg innenfor mainstream-jazzen, men vi lytter også til denne musikken, og innimellom kan det være bra både for oss og våre følgere å få noen innblikk i denne formen for jazz.

Og de starter med «Trail Blazer», som «rusler» fint av gårde i mid-tempo, med en mer enn godkjent pianosolo fra Bonness. Men det er Gould som er lederen i bandet, og leverer ytterst hyggelig spill her i åpningen. «Tender in the Night» er en roligere sak, men hvor jeg synes det svinger godt i gitarspillet. Her synes jeg Gould avleverer en fin solo over et lett og ledig komp, før vi får «My Foolish Heart», som «alle» gitarister innenfor denne sjangeren kan til fingerspissene. Og jeg synes Gould leverer en fin versjon, hvor arven etter Jim Hall ligger langt framme.

Og slik fortsetter de gjennom de ni låtene, med hyggelig gitarjazz hvor Gould hele veien har full kontroll på spillet. Og selv om det ikke er revolusjonerende og nyskapende, er det deilig å lene seg tilbake og lytte til Jocelyn Gould. Hun er en utmerket gitarist innenfor sjangeren, og selv om resten av bandet kommer litt i bakgrunnen, har de laget en fin plate hvor hun er strålende i de rolige låtene, og når de satte i gang med Joe Hendersons hurtige «The Kicker» var jeg litt redd for at hun skulle «falle litt fra», men her beviser hun at hun også takler de raske låtene med stoisk ro og oversikt.

Og i de fire låtene hvor Virginia MacDonald medvirker på klarinett, oppdager vi en utmerket klarinettist, som passer perfekt, særlig som eneste blåser i «The Kicker».

Et hyggelig møte med en utmerket gitarist, som vi gjerne hører mer fra.

Jan Granlie

Jocelyn Gould (guitar), Randy Napoleon (guitar), Virginia MacDonald (clarinet), Will Bonness (piano), Rodney Whitaker (bass), Quincy Davis (drums)