Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PRAM TRIO

«Saga Thirteen»
EGEN LABEL

I 2006, flyttet bassisten Mark Godfrey til Toronto for å studere jazz ved byens universitet. Ti år senere, er han blitt en ytterst aktiv musiker i Canada. Han hadde reist land og strand rundt med en rekke forskjellige ensembler og prosjekter.

I 2009 traff han pianisten Jack Bodkin, og de bestemte seg for å danne Pram Trio. De måtte bare få med en trommeslager som passet inn i deres felles musikalske ideer. Så dukket Eric West opp fra Woodbridge, og trioen var komplett.

«Saga Thirteen» ble innspilt sommeren 2015. Låtene representerer et stadig skifte i bandets ideer, og hva som hele tiden rører seg i hodene på Bodkin og Godfrey.

Dette er deres andre innspilling som trio, og musikken er godt forankret i den nyere, europeiske pianotriotradisjonen. Låtene er skrevet av Godfrey og Bodkin, hvor særlig andresporet, «Bucket List» (Godfrey) faller i smak. Den har mye e.s.t. i seg, noe man hører i de fleste sporene.

De tre musikerne fungerer godt sammen. Det er dyktige musikere som har et felles mål for musikken. Hele veien er det lyrisk og fint, og i en «Blindfold-test» er jeg overbevist om at 99% av de som hadde blitt spurt, ville plassert denne trioen i Skandinavia, enten i Sverige eller Norge.

Men det låter fint hele veien. Lyden er god, og de enkeltes soloer er fremragende.

En overraskende fin plate fra Canada.

Jan Granlie

Jack Bodkin (p), Mark Godfrey (b), Eric West (dr)