Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

VEIN FEAT. DAVE LIEBMAN

«Jazz Talks»
UNIT RECORDS UTR 4556

Den sveitsiske trioen Vein, kom for et år eller to side nut med sin debutplate, I alle fall var det første gangen jeg hørte om bandet, med ett av årets dårligste platecovere, mens musikken var strålende triojazz som fikk god anmeldelse stort sett overalt.

På «Jazz Talks» har de bedre cover, i tillegg har de alliert seg med saksofonisten Dave Liebman, som passer som hånd i hanske sammen med denne trioen.

Noe av stoffet er tatt fra standardboken, så som åpningssporet «All the Things You Are», «Autumn Leaves», «April in Paris» og «You and the Night and the Music», mens «Negative Space», er den eneste som er ført i pennen av Liebman, mens andre ting er gjort av triomedlemmene, alene (for det meste pianisten Michael Arbenz) eller sammen med Liebman.

All musikken er gjort på en fremragende måte (det er jo nesten nntaksvis at man hører noe som ikke er strålende fra Liebman). Men å lytte seg konsentrert gjennom disse 12 låtene, blir etter hvert litt kjedelig. Jeg har på følelsen av at de tre sveitserne har hatt litt for stor respekt for mester Liebman, at Liebman ikke har hatt sin mest inspirerende dag på jobben, eller at det hele rett og slett er mikset litt for «tett». For hele veien er det noe uforløst over det hele.

Gjennomgående spilles det strålende fra alle fire musikerne, men jeg savner det siste, lille, hvis du forstår.

Noen dager ekstra sammen kunne ha gjort denne innspilling til en innertier, En tur på restaurant, vandringer rundt i byen, avslapning og gode historier, tror jeg kunne vært med på å løse opp en hel del.

Så hvis danne nystartede kvartetten reiser på turné, så tror jeg de siste konsertene vil være de beste.

Jan Granlie

Michael Arbenz (p), Thomas Lähns (b), Florian Arbenz (dr), Dave Liebman (ss, ts, wooden recorder)

Skriv et svar