Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Seks danske bands klar til at spille på Sounds Of Denmark Revisted

I sidste uge offenliggjorde JazzDanmark det nye treårige promoter- og PR-program, der skal få flere danske jazzorkestre til Storbritannien. Nu kan vi præsentere programmet for festivalen Sounds of Denmark Revisited på PizzaExpress Jazz Club i Soho, London, der foregår onsdag 16. oktober til lørdag 19. oktober.

PizzaExpress Jazz Club er et verdenskendt spillested hvor kunstnere som f. eks. Gregory Porter, Diana Krall og Norah Jones har debuteret i Storbritannien.
På denne udgave af den danske jazzfestival har de udvalgte bands alle spillet på tidligere udgaver af festivalen, der har eksisteret siden 2016. PizzaExpress Jazz Clubs har selv stået for udvælgelsen af artisterne, og har lagt vægt på, at få præsenteret et bredt udvalg fra den danske jazzscene til det britiske publikum.

Sounds of Denmark er et ambitiøst dansk jazzprojekt i England og et partnerskab mellem de to nationer.

Følgende bands skal spille på Sounds of Denmark Revisited:

Onsdag 16. Oktober
Morten Schantz Godspeed
Morten Schantz (piano, synthesizers), Josh Arcoleo (tenorsax, elbas & synthesizer), Anton Eger (trommer)

Torsdag 17. oktober
Snorre Kirk Quartet
Jan Harbeck (tenorsax), Magnus Hjorth (pinao), Anders Fjeldsted (bas), Snorre Kirk (trommer)

Fredag 18. oktober
Hess/AC/Hess Spacelab
Nikolaj Hess (piano), Anders ‘AC ‘Christensen (bas), Mikkel Hess (trommer)

Fredag 18. oktober
Hess is More

Lørdag 19. oktober – frokost
Makiko Hirabayashi Trio w. Marilyn Mazur (bildet)
Makiko Hirabayashi (piano), Klavs Hovman (bas), Marilyn Mazur (trommer/percussion/voice)

Lørdag 19. oktober
Kathrine Windfeld Sextet
Jakob Lundbak (Alt- & sopransaxofon), Marek Konarski (tenorsaxofon), Rolf Thofte Sørensen (trompet), Johannes Vaht (bas), Henrik Holst Hansen (trommer), Kathrine Windfeld (piano & kompositioner/arrangementer)

Sounds of Denmark-festivalen løb af stablen for første gang i 2016 og har med tilbagevendende succes formået at skabe synlighed i de britiske medier og nye muligheder og samarbejdsrelationer for de deltagende musikere. Projektet er et af de mest ambitiøse danske jazzinitiativer i England i årtier, og styrker et tiltagende stærkt musikalsk samarbejde imellem de to nationer. Sounds of Denmark Revisited-festivalen præsenteres i et samarbejde mellem JazzDanmark, PizzaExpress Live, Sue Edwards Management og Danmarks Ambassade i London. Augustinus Fonden har ydet støtte til de første tre udgaver.

Det treårige promoter- og PR-samarbejde er en udvidelse af Sounds of Denmark-projektet der har til formål at brede projektet ud til hele England laves i samarbejde med JPN – Jazz Promoters Network, JazzNorth og Baxter PR med finansiering fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik og IKP – Det Internationale Kulturpanel, som er et overordnet forpligtende samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet.

(JazzDanmark.dk)

Skriv et svar