Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Sildajazz satser stort i et vanskelig år

11-15. august avvikles Sildajazz for 35. gang. I fjor ble festivalen gjennomført utelukkende med sittende konserter innendørs. Fra før er det annonsert at de tradisjonelle krokonsertene på indre kai utgår også i år. Årets program blir betydelig større i omgang enn i fjor, og nytt av året blir det at det blir sittende konserter også utendørs.

«Rådhusplassen i Haugesund blir også kalt festplassen. Alle vi som bor her forbinder den med å stå som «sild i tønne» på 17. mai eller like tett på konsert. Men plassen er modellert etter en italiensk piazza, og de fleste som har vært turist i en italiensk by vet at piazzaer kan være et ganske så trivelig tilholdssted også når man sitter! Vi kommer til å ha årets største konserter nettopp på Rådhusplassen der vi bygger en arena med stort fokus på trivsel, som kan romme 1000 sittende publikummere med 1 meter avstand. Året i år er en unik sjanse til å prøve noe nytt, og den sjansen griper vi selvsagt!» sier festivalsjef Andreas Risanger Meland (bildet).

Sildajazz skal være en ambisiøs jazzfestival for alle, og vi ønsker å ha et kvalitetstilbud til flest mulig publikumsgrupper. Det bærer hele festivalens program preg av, men også programmet på Rådhusplassen.

Onsdag 11. august åpner publikums- og kritikerfavorittene Hellbillies arenaen på Rådhusplassen. Torsdag 12. august blir det først en konsert med to store unge stjerneskudd: Kamara og Hedda Mae. Senere på kvelden kommer Odd Nordstoga med fullt band. Fredag 13. august følger vi opp med to av de mest omsuste og strømmede unge artistene i Norge for tiden: Isah og Skaar. Og selve finalen på lørdag blir med en av Norges aller største artister de siste årene: Gabrielle. På grunn av begrenset billettantall anbefaler vi å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Billetter til disse konsertene tilgjengeliggjøres fredag 18. juni kl 12.00

I tillegg legges det nå ut billetter til en rekke andre konserter: mirakelprosjektet «Hyllest til Joni Mitchell» med vokalister som Sondre Lerche, Frida Ånnevik, Susanna Wallumrød kommer. Det gjør også Ida Jenshus, Fliflet/Hamre, Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen, GURLS & Trondheim Jazzorkester, Undergrünnen med gjester. The Brazz Brothers gjør for første gang en konsert med Tricia Boutté i Vår Frelsers Kirke. Planen er å lansere resten av årets program i løpet av de neste ukene.

2021 har vært et svært krevende år å planlegge festival i, men torsdag i forrige uke ble endelig festivalformat vedtatt i Sildajazz sitt styre. «Et samlet kulturliv har gang på gang vist med all mulig tydelighet at vi er i stand til å snu oss raskt rundt helt siden 12. mars i fjor. Men publikum fortjener forutsigbarhet, og derfor har vi planlagt en festival som i stor grad lar seg gjennomføre enten vi er på Trinn 3 i gjenåpningsplanen, på Trinn 4, eller om det bare er meteren som står igjen. Det skal være trygt å besøke oss.»

Programomtaler på sildajazz.no og på sosiale medier!

Skriv et svar