Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Sildajazzprisen til Øystein Folkedal

Pianisten og keyboardisten Øystein Folkedal ble tildelt Haugaland Kraft Sildajazzpris under åpningen av Sildajazz onsdag kveld. «En svært talentfull og dyktig musiker og en lovende komponist», uttaler juryen.

Haugaland Kraft Sildajazzpris tildeles en utøver fra distriktet som har gjort seg bemerket og vist et særlig stort talent. Vinneren mottar 30 000 kroner i stipend fra Haugaland Kraft, og blir invitert til å gjøre en prisvinnerkonsert på Sildajazz påfølgende år.

Øystein Folkedal er 23 år gammel, født og oppvokst på Håvik på Karmøy og har i dag base i Oslo. Han har bakgrunn fra musikklinjen på Skeisvang og fullførte i vår bachelorstudiet i improvisert musikk/jazz ved Norges Musikkhøyskole. I 2017 mottok han Karmøy kommunes kulturstipend, og i 2019 «Drømmestipendet».

Øystein Folkedal kommer fra en musikalsk familie og har deltatt på Sildajazz ved flere anledninger tidligere. Under årets festival spiller han 2 konserter, sammen med fjorårets prisvinner Morten Georg Gismervik på Høvleriet (omtalt i vår første festivalrapport), og sammen med Solveig Andsnes på «After Dinner Tea» lørdag.

Juryens begrunnelse:
«Det er en glede å følge årets vinner som musiker på scenen. Han har utmerket seg som en svært talentfull og dyktig musiker og er i tillegg en lovende komponist.
Vi ønsker at Haugalandkraft Sildajazzpris skal være til inspirasjon for en spennende utøver og gleder oss til å følge Øystein Folkedals musikkarriere i årene som kommer».

(Pressemelding fra Sildajazz)
Foto: Tommy Neverdal

Skriv et svar