Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Sinne Eeg får fransk jazzpris

Det franske Academie du Jazz er absolut en af de mest prestigefyldte europæiske jazz-priser og nok den ældste, etableret i 1955, og hvis man ser på listen over akademiets «præsidenter» fortæller det noget om dens status – bl.a. Jean Cocteau, Andre Hodier, Yves Montand, Andre Hodeir, Stephane Grappelli og Martial Solal. De stemmeberettigede består af 60 franske journalister og kulturpersonligheder med interesse og kendskab til jazzen.

Prisoverrækkelsen fandt i år sted den 19 januar i de smukkeste omgivelser i «Le Grand Foyer» i Teatre Châtelet i Paris med inviterede gæster bestående af kulturpersonligheder, presse, akademimedlemmer og repræsentanter fra musikindustrien.

Afvekslende med musikindslag uddeltes i alt 10 priser, hvoraf den ene, som årets internationale vokal-udgivelse, gik til danske Sinne Eeg for hendes CD «Face The Music» (Stunt Records), en udgivelse der tidligere også ved Danish Music Awards fik prisen som Årets Danske Vokaljazzudgivelse. Hun var fløjet ind fra Los Angeles, hvor hun i det næste halve års tid slår sine folder.

Af yderligere prismodtagere kan nævnes trompetisten Ambrose Akinmusire, der for «The Imagined Savior Is Far Easier To Paint» (Blue Note) modtog hovedprisen for årets udgivelse – «Grand Prix de l’Académie du Jazz». Den engelske pianisten John Tayler blev hyldet med «Prix du Musicien Européen», sigøjner-guitaristen Tchavolo Schmitt fik Prix du Jazz Classique for «Melancolies d’un soir» og bluesprisen gik til Robert Cray for «In My Soul» (Provogue). Derudover var der bl.a. priser for genudgivelser (et boxset med Sidney Bechet «In Switzerland»).

Sinne Eeg var meget bevæget over at være blevet betænkt med en så fornem ære og den modtagelse hun fik på Teatre Châtelet’s bonede gulve, og betragter det som en stort anerkendelse, at også anmeldere og kritikere udenfor Skandinavien har fået øje på hende. – Det betyder meget for min karriere at få denne pris, og jeg er meget taknemmelig, fortalte sangerinden fra scenen og kvitterede med to numre fra «Face The Music» – med et hjerteligt og stort applaus fra det kritiske publikum.

Tekst: Søren Friis
Foto:
Maxim Francois

Skriv et svar