Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Så slutade festen med Nacka Forum

På julafton 2019 släppte Nacka Forum sitt sista album «Så stopper festen». Sän så stoppade festen! Ett tag.

Och det, även när Moserobies planerade sitt 20-årsjubileum. Men vad var vel rätt forum för att fira dessa 20 år, om inte precis Nacka Forum. Lördagen 16. oktober 2021 under Stockholm Jazz Festival var det dags att festen skulle börja igen — i Kulturhuset Stadsteatern bredvid Sergels Torg. Nacka Forum med «mängder av mäktiga gäster», hette det i programmet. Inget blev sagt om vem som kom, «det finns inte mycket förutsägbart när Nacka Forum står bakom rodret».

Sveriges Radio var där, och i tisdags blev konserten äntligen sendt på Jazzradion. «Som jag har väntat … och ikväll sänds konserten med Nacka Forum och gäster som firade Moserobie 20 år på Stockholm Jazz Festival 2021! Längtar extra mycket efter att få höra Gilbert Holmström som spelade så att tårkanalerna drog igång», skrev Jonas Kullhammar för radioutsändningen. Han var inte ensam i sin längtan.

Med Goran Kajfes på trumpet och analog synth, Jonas Kullhammar på saxofoner och massa andra instrument, Johan Berthling på kontrabas och Kresten Osgood på trummor och annat, som värdar blev det en jättestor fest! Med Alberto Pinton, Fredrik Ljungkvist, Johan Lindström, Gilbert Holmström, Mattias Landaeus, Mattias Ståhl, Magnus Broo och Anna Jalkaeus som gäster.

Nu kan också du njuta av festen som hände i Stadsteatern i Stockholm den 16. oktober 2021!

Text: Johan  Hauknes och SR

Skriv et svar