Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Sounds of Denmark til London

I september 2017 afholder JazzDanmark for anden gang en fem dage lang festival i London med en stærk række af danske artister. Festivalen, Sounds of Denmark, kommer endnu engang til at foregå på det anerkendte spillested PizzaExpress Jazz Club i Soho.

Projektet er et ambitiøst dansk jazzinitiativ i UK, der er udviklet i samarbejde med den britiske manager og producer Sue Edwards, og det markerer et nyt og spændende musikalsk samarbejde imellem de to nationer. PizzaExpress Jazz Club er kendt for at «breake» artister i England før alle andre. Således har både Gregory Porter og Norah Jones debuteret på jazzklubben.

Initiativet løb af stablen for første gang sidste år og var en kæmpe succes, som også bragte meget omtale i de britiske medier. Jazzwise, BBC Radio 3, Jazz FM, London Jazz News og mange andre prominente medier fulgte med i de danske kunstneres koncerter. En af de deltagende artister, Morten Schantz Godspeed, høstede derudover en kontrakt med selskabet Edition Records.

Morten Schantz udtaler, at det var et skub i den rigtige retning at spille på festivalen:

«Det var fedt at spille til åbningen på Pizza Express, der var udsolgt og en magisk stemning til koncerten, og for mig gav det meget god mening at få lov til at spille i London, når jeg skulle udgive min plade her. Jeg mødte mange mennesker, som jeg i dag enten arbejder sammen med eller har kendskab til i den engelske musikbranche»

Programmet for 2017 udgøres af i alt syv orkestre, som alle har gennemgået en længere udvælgelsesproces i samarbejde med et britisk panel. Projektet har tiltrukket et omfattende ansøgningsfelt af høj kvalitet og kunstnerisk bredde. Panelet har lagt et program, som reflekterer dette, og festivalen vil repræsentere et udpluk af den danske jazzscene fra de internationalt veletablerede til nye bands.

Det er målet, at projektet vil skabe ringe i vandet for hele den danske jazzscene, så et større antal danske artister i fremtiden får mulighed for at få fodfæste på det britiske marked.

Line-up, Sounds of Denmark 2017:
Jacob Anderskov’s RESONANCE
Makiko Hirabayashi Trio
The Firebirds
Kalaha
Søren Bebe Trio
The KutiMangoes
Snorre Kirk (bildet) Quintet

Sounds of Denmark kommer til at foregå fra den 13. til 17. september begge dage inklusiv, på spillestedet PizzaExpress Jazz Club, 10 Dean Street, Soho, London.

Sounds of Denmark præsenteres i et samarbejde mellem JazzDanmark, PizzaExpress Jazz Club, Sue Edwards Management og Danmarks Ambassade i London og modtager yderligere støtte fra Augustinus Fonden.
Eksterne partnere: Riotsquad Publicity & Jazzfuel/Matt Fripp

Skriv et svar