Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Spellemann til Team Hegdal

Saksofonisten og komponisten Eirik Hegdal har vært en av de viktige bidragsyterne til den nye bølgen av spennende jazzmusikere som har kommet fra Norge de siste 15 årene. Han er kjent for sine mange prosjekter med Trondheim Jazzorkester. Blant annet samarbeidet med saksofonisten Joshua Redman, hvor de spiller komposisjoner av Hegdal.

Team Hegdal er hans eget laboratorium for å utforske mindre ensembler. Den tredje utgivelsen fra bandet, var den som skulle bringe dem en Spellemannspris.

Titlene på «Vol 3» har inspirasjon fra den amerikanske jazzpianisten Thelonius Monk. «More Monk Measurements» «State of Monk», og en blanding av Monk og øya utenfor Trondheim i låta «Monkholmen».

digipack_endelig.indd

Team Hegdal består av
Eirik Hegdal – alto- & barytonsaksofoner / klarinett
André Roligheten – tenorsaksofon / bassklarinett
Oscar Grönberg – piano
Ole Morten Vågan – kontrabass
Gard Nilssen – trommer

salt-peanuts.eu, anmeldte platen i mai i fjor, og kunne konkludere med at «det ikke bare Thelonious Monk som dukker opp i bakhodet. Jeg får også en slags Henry Threadgill & Air-følelse når jeg hører denne musikken. Selv om AIR var en trio, så føler jeg et nært slektskap i det at man hele tiden har swingmusikken i ryggmargen når man utøver denne musikken. Selv om det (nesten) hele veien er svært oppdatert og tidsriktig musikk vi får høre. I det hele tatt er tredjeskjæringen av Team Hegdal blitt et helstøpt og flott album. Hegdal har klart å både gi musikerne krevende oppgaver, samtidig som han har klart å beholde humoren i musikken og at de andre musikerne gleder seg over å få spille den. Et strålende album!»

Salt-peanuts.eu gratulerer Hegdal og hans team med prisen. Vel fortjent!

Skriv et svar