Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Stormøde om etableringen af et nyt jazzspillested i København

Musikerne Kasper Tranberg, Marilyn Mazur, Pernille Bevort, Fredrik Lundin og Morten Lund har taget initiativ til, at mulighederne for et nyt jazzspillested i København bliver undersøgt. Ønsket om et sted dedikeret til den levende jazz er underskrevet af omkring 100 interessenter fra det danske jazzmiljø. På baggrund af den store interesse faciliterer JazzDanmark samtalen og inviterer i samarbejde med initiativtagerne til stormøde tirsdag den 6. juni 2023 kl. 17:00 i København.

Nedenfor viderebringer JazzDanmark invitationen fra initiativgruppen:

Kære alle
Hermed vil vi hjertelig gerne invitere jer til stormøde:
Tirsdag den 6. juni kl. 17-19
Råhuset
Onkel Dannys Pl. 7, 1711 København

Mødet afholdes som opfølgning på vores stærke ønske om at have et ordentligt samlingssted til jazzkoncerter i København: Et spillested både for byens og hele landets jazzmusikere samt internationale kunstnere. Vi har oplevet stor opbakning til at gøre noget konstruktivt for denne sag.

Vi ønsker at afsøge mulighederne for at etablere et nyt større og professionelt jazzspillested i København – til gavn for hele jazzscenen.

Vi håber, at alle interesserede vil møde op og bidrage til dette store og spændende arbejde. Målet er at samle vores fælles energi samt at etablere en arbejdsgruppe.

Mødet faciliteres af JazzDanmark. Alle er velkomne!

Vel mødt!
Længe leve jazzen i Danmark.

Venlige hilsener fra
Kasper Tranberg, Marilyn Mazur, Pernille Bevort, Fredrik Lundin, Morten Lund

Baggrund for stormødet
Tidligere i år formulerede den nævnte gruppe musikere et opråbsbrev, som er underskrevet af omkring 100 danske musikere og projektmagere. Brevets hovedpointer opsummeres i det følgende:

Dele af jazzmiljøet savner et spillested i København i størrelsen mellem de små klubber og større koncertsale, der udelukkende fokuserer på jazz. Dette spillested ønskes at tjene formål som både «nationalscene» for danske jazzmusikere samt logisk stoppested for udenlandske turnerende musikere.

Spillestedet skal være fast mødested for det danske jazzmiljø i København. Det skal både bevare den danske jazz-kulturarv og være rugekasse for den næste generation. Samtidig skal spillestedet også kunne samarbejde med de regionale spillesteder om turnéer med udenlandske musikere. Intentionen er, at spillestedet skal styrke det danske jazzmiljø på tværs af generation, geografisk placering, stilretning samt æstetisk- og musikalsk overbevisning.

Analysen og ønsket er formuleret af de fem musikere og efterfølgende underskrevet af en lang række af andre danske jazzmusikere og -aktører. Som følge af den brede opbakning hjælper JazzDanmark til med facilitering.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte:
Initiativtager, Marilyn Mazur
marilynmazur@me.com

Konstitueret sekretariatschef hos JazzDanmark, Agnete Seerup
agnete@jazzdanmark.dk

(Presseudsendelse fra JazzDanmark)