Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Svaneborg Kardyb vinder Jazzkonkurrencen 2019

Den første udgave af JazzDanmarks nye musikkonkurrencen for musikere under 30, fandt lørdag aften vinderen ved en udsolgt finale på Jazzhus Montmartre i København. Vinderen blev Svaneborg Kardyb.

Der var stuvende fuldt på det legendariske københavnske spillested Jazzhus Montmartre, der lørdag aften lagde hus til den første udgave af Jazzkonkurrencen. Finalen stod mellem klavertrioen North og duoen Svaneborg Kardyb, og da aftenen var omme kunne aftenens jury udpege Svaneborg Kardyb som vinderen.

Tæt finale
Aftenens koncert bestod af et sæt fra hver finalist. Trioen North (Benjamin Nørholm, piano, Martin Brunbjerg, bas og Lasse Jacobsen, trommer) spillede første sæt og begejstrede juryen med et: «musikalsk univers med groove, leg og kommunikation i hovedsædet, med et gennemtænkt sceneoptræden og stil.»

Juryen bestod denne gang af pianist Makiko Hirabayashi, Kat Jarby fra Kaja MANAGEMENT og tidligere vinder af Ung Jazz og trompetist fra Det Glemte Kvarter Mikkel Grevsen.

Vinderne blev, som tidligere beskrevet, duoen Svaneborg Kardyb (Nikolaj Svaneborg, würlitzer og piano og Jonas Kardyb, trommer), der med et drømmende, groovy univers fornøjede både publikum og juryen.

En del af juryens begrundelse var følgende:
«Det vindende band har fundet ind til kernen af deres egen lyd og leverer det med sikkerhed. De leverede smukke melodier med organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenterede os modigt for en minimalisme med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk.»

Stort tillykke til Svaneborg Kardyb med prisen!

Skriv et svar