Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Talstærkt fremmøde ved mandagens stormøde om DR

JazzDanmark havde i mandags indkaldt til åbent møde vedrørende lukningen af P8 Jazz og jazzmusikkens muligheder fremover på den danske radioflade. Mere end 70 repræsentanter fra musikmiljøet var mødt op til en snak om, hvad der nu skal ske.

Både inspiration og information
Tirsdag den 18. september blev sløret løftet for den nye Public Service-aftale indgået mellem staten og Danmarks Radio. Her blev det offentliggjort, at blandt andet radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz vil blive lukket pr. 1. januar 2020. Nyheden om den varslede lukning af særligt P8 fik det danske jazzmiljø til tasterne med spørgsmål, bekymringer og forslag. Diskussionerne foregik både på sociale medier, men også landsdækkende medier dækkede emnet massivt. Læs bl.a. artikel i JyllandsPosten HER

JazzDanmark indkaldte mandag den 24. september til et stormøde på spillestedet H15 på Vesterbro i København. Formålet med indkaldelsen var at facilitere et forum, hvor alle med noget på hjerte kunne komme til orde eller blot lytte med.

Mødet blev indledt med tre korte oplæg hvis inspiration og information skulle danne ramme om både gruppearbejde og fælles diskussion. Bag mikrofonen var Le Gammeltoft fra Heartbeats, publikumsudvikler og medlem af JazzDanmarks bestyrelse, Nanna Rohweder, samt kanalchef på DR, Jakob Marstrand og Radaktør på P8, Fimmer Engel.

Deltagere fra alle musikkens afkroge
Mere end 70 repræsentanter fra det danske musikmiljø var mødt op med kort varsel. Musikere i alle aldersgrupper, branchefolk fra festivaler, musikforeninger og spillesteder, mediefolk fra uafhængige såvel som statslige medieflader, pladeselskaber og entusiastiske musiklyttere. Det viser os, at der er stor interesse for at jazzmiljøet i samlet flok arbejder med at finde løsninger på den kommende udfordring.

Mødet gav både anledning til en snak om nytænkning af de eksisterende mediekanaler og etablering af nye alternative formater. Det blev understreget, at P8 Jazz anses for at være et særdeles vigtigt og bevaringsværdigt tilbud samt at jazzmusikken fortsat bør være en prioritet hos DR.

JazzDanmark takker for den store tilslutning og arbejder nu på at igangsætte en række opfølgende møder i hele landet. Det ligger os på sinde, at den varslede lukning kommer til at påvirke musikmiljøerne i alle egne af Danmark. Information herom vil blive meldt ud via JazzDanmarks nyhedskanaler.

Læs DR’s public service-fontrakt for 2019-2023 HER

(jazzdanmark.dk)

Skriv et svar