Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Terje Ekrene Vik blir ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er opprinnelig fra Sveio utenfor Haugesund, og gikk på videregående i Haugesund. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Blå Booking. Han har tidligere vært bookingansvarlig på spillestedet Ingensteds i Oslo, og har et stort nettverk i musikkfeltet. Terje har en bachelor i kultur og ledelse fra BI, og mange års erfaring fra bokbransjen og Aschehoug forlag. Mange kjenner han nok likevel best fra tiden bak platedisken, som startet på Haugesunds egen Shabby Records før han vendte snuten østover og plantet seg bak disken på platebutikken Tiger. Terje har i en årrekke drevet plateselskapet Sheep Chase Records, som har fått solid anerkjennelse innen en bredde av sjangre. Ekrene Vik har i to tiår hatt bosted på Østlandet, men har fulgt utviklingen på Haugaland og i Sildajazz med stor interesse.

«Tilhørigheten og tiltrekningen tilbake til Haugalandet har ligget der i alle årene jeg har bodd på den andre siden av fjellet. Jeg gleder meg stort til å lande i gamle hjemtrakter etter å ha hoppet mellom ulike sjangre og verv på musikkfeltet i Oslo-området i 20 år, og tar med meg erfaringer fra hele bredden av min bakgrunn i bagasjen.» sier Terje Ekrene Vik.

«Vi søkte denne gangen nasjonalt etter en leder med relevant arrangør- og administrasjonskompetanse. Responsen på stillingsutlysningen var over all forventning og viser at Sildajazz blir sett på som en spennende festival og har en solid posisjon nasjonalt» sier styreleder Rune Hagland. «Terje skilte seg klart positivt ut i søkerbunken og med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt». Terje er i dag bosatt i Hvitsten, og vil pendle til Haugalandet.

Sildajazz har som sin visjon å være en ambisiøs jazzfestival for alle, og er en av landet største jazzfestivaler. Festivalen har jobbet målbevisst for å nå ut til flest mulig grupper i lokalsamfunnet, uten å kompromisse på kvalitet.

«Balansen mellom å gi store sjangeruavhengige opplevelser til en mangfoldig by samtidig som Sildajazz har blitt en av Norges mest spennende jazzfestivaler, mener jeg er unik. Møtet mellom et nysgjerrig og raust lokalsamfunn og de siste årenes lekne bruk av byen som en festivalscene, tror jeg er en viktig nøkkel til dette. Forholdet mellom Sildajazz og lokalsamfunnet er varmt og veldig spennende» 
fortsetter Ekrene Vik.

Sittende daglig leder Andreas Risanger Meland avslutter sitt 4-åringe åremål ved årsskiftet, og Terje Ekrene Vik tiltrer i stillingen 1. desember.

«Jeg skal ikke legge skjul på at det sikkert blir litt emosjonelt å gi videre stafettpinnen etter et fire år med energisk innsats» sier Meland, «men jeg er svært begeistret over at en så kompetent, driftig og sympatisk og samarbeidssøkende person som Terje fikk jobben. Jeg er overbevist om at Sildajazz er i de beste hender.»

Pressemelding fra Sildajazz
Foto:
Grethe Nygaard