Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Terje Rypdal og Charlotte Dos Santos på «gamle Club7» under Oslo Jazzfestival

Klubben Røverstaden er navnet på det nyeste tilskuddet til Oslos spillesteder. For mange er dette en gjenåpning og nytt liv i et sted som det knyttes mange gode minner til, nemlig Club 7. Det var nemlig her i Munkedamsveien at Club 7 holdt til på 70-tallet og frem til 1985, året før Oslo Jazzfestival startet. I år kan du endelig oppleve kombinasjonen Oslo Jazzfestival og gamle Club 7 på Røverstaden.

Terje Rypdal
– En av de som ofte spilte på «klubben» var Terje Rypdal som hadde en høy status i dette miljøet. Det var derfor en begivenhet hver gang Terje kom med en ny bandkonstellasjon og hadde konsert på Club 7, sier festivalsjef Edvard Askeland

Terje Rypdal er en av våre mest anerkjente musikere. Han startet sin karriere som gitarist i rockebandet The Vanguards 1961 og dannet det som omtales som Norges første supergruppe The Dream i 1967. Han var også medlem av Jan Garbareks sagnomsuste kvartett fra 70-tallet sammen med Jon Christensen og Arild Andersen. Nå har han bikket 70 år og har en karriere som spenner over fem tiår. Han har mottatt tre Spellemannspriser, så vel som Buddy-prisen i 1985.

I år er Terje Rypdal Conspiracy å finne på Røverstaden 16. august, denne gang med Palle Mikkelborg som gjest.

Charlotte Dos Santos
– Club7 var også åpen for nye impulser og unge lovende musikere med nye band fikk slippe til på scenen, sier Askeland.

Denne kombinasjonen av nytt og gammelt og en åpen holdning til musikalske sjangre satte sitt preg på stedet og var med på å holde det på topp i mange år. Et ungt navn som er å se på en rekke jazzfestivalplakater i år er Charlotte Dos Santos.

Charlotte Dos Santos er fortsatt et relativt ferskt navn i den norske musikkfloraen, men hun har allerede rukket å pryde Jazznytts forside, blitt omtalt som «Norges beste soul-artist» av Natt&Dag og nominert til Spellemann i kategorien Årets nykommer. Nylig hadde hun en miniturné her i Norge som hun avsluttet med å spille for et utsolgt Nasjonal Jazzscene Victoria i januar. Men et sjeldent godt debutalbum og en nominasjon som «Årets Nykommer & Gramostipend» fra Spellemann i bagasjen, kan vi trygt si at denne jenta er verdt å sjekke ut på årets Oslo Jazzfestival!

Billettsalget starter 08.03 kl. 10:00.
Oslo Jazzfestival 2018 | 12. – 18. august

Bekreftede konserter: Hyllest til Joni Mitchell med Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik m.fl. og musikalsk leder Anja Lauvdal | Cory Henry & The Funk Apostles | Terje Nilsen m/KORK | Sons of Kemet | Terje Rypdal Conspiracy m/ Palle Mikkelborg | Charlotte Dos Santos

Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Vi dekker alle jazzens stilarter, og har siden 1986 etablert oss som en av Norges største jazzfestivaler.

Foto: Jan Granlie

Skriv et svar