Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Tingingsverket til Vossa Jazz 2021 med ny besetning!

Ingebrigt Håker Flaten var klar for å levera EXIT KNARR til årets festival, men dette måtte utsettast til 2021. No er verda framleis uklar og Voss Jazz må framleis ta omsyn til koronapandemien. Det betyr at me planlegg med gjeldande retningslinjer for den 48. festivalen som vert skipa til 26. – 28. mars neste år. Det betyr òg at me vil presentera band og artistar som er busett i landet, og dette får innverknad på besetninga til Håker Flaten.

Besetningen for Vossa Jazz-bestillingsverket mitt ‘(EXIT) KNARR’ var i utganspunktet satt sammen av musikere jeg har knyttet sterk kontakt med omkring i verden gjennom turnering og lange opphold i utlandet de siste årene. Dessverre kunne ikke dette bandet la seg gjennomføre under dagens Covid-19 realitet! Jeg har flyttet ‘hjem’ etter 14 år i USA og vi har alle blitt tvunget til å tenke nytt. Det er ikke lenger mulig å være like ‘global’ som før, men for meg har dette skapt en fantastisk mulighet til å samle sammen et nytt og langt mere lokalt band med musikere jeg digger max og lenge har hatt lyst til å jobbe med!
– Ingebrigt Håker Flaten

Oktetten KNARR 2021:
Ingebrigt Håker Flaten – bass, komposisjonar
Mette Rasmussen  –  altsax
Atle Nymo  –  tenorsax, bassklarinett
Oddrun Lilja  –  gitar, vokal
Oscar Grönberg – piano, keyboards, elektronikk
Veslemøy Narvesen – trommer, perkusjon
Olaf Olsen – trommer
Eivind Lønning – trompet

EXIT kan symbolisera retning, frigjering og motstand. KNARR var namnet på skipa vikingane bygde på 1000-talet, og symbolikken i denne konteksten kan spegla tradisjon og dei mange inspirasjons-kjeldene Håker Flaten har blitt påverka av etter mange år som omreisande og arbeidande musikar med base i verdsmetropolar som Oslo, Chicago, Mexico City og Austin.

Urframføring laurdag 27. mars 2021 i Vossasalen, Park Hotel Vossevangen.

(Pressemelding frå Vossa Jazz)
(Foto: Signe Fuglesteg Luksengård)

Skriv et svar