Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

To nye modtagere af Rene Daugaard-legatet

Fredag den 20. maj uddeles René ‘Jean René’ Daugaard Legatet for både 2021 og 2022, hvor to modtagere af legatet vil blive hyldet. Legatet på 20.000 kroner tildeles i år til jazzpianisterne Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen.

Overrækkelsen af legatet vil ske til en eftermiddagsbar med fri entré fredag 20. maj fra kl. 16-18 på Jazzcup i København, hvor man kan opleve de to legatmodtagere live og snuppe en af de 50 gratis øl i baren.

Årets legatmodtagere
Til udvælgelsen af de to legatmodtagere har et eksternt legatudvalg indstillet danske jazzpianister og efterfølgende udpeget modtagerne for 2021 og 2022.

Marie Louise Schmidt
Marie Louise Schmidt er vokset op med musik og har spillet klaver siden hun var 8 år. Marie Louises år på Rytmisk Musikkonservatorium blev helt afgørende, da hun, blandt mange andre dygtige musikere, mødte de to andre medlemmer af Sophisticated Ladies: Helle Marstrand og Benita Haastrup, som hun har lavet musik med siden. Udover Sophisticated Ladies spiller Marie Louise med Katrine Suwalski i forskellige konstellationer, Monday Night Big Band, Radio Bévort samt diverse løse opgaver. Foruden at spille musik, underviser Marie Louise på Københavns Universitet og Rødovre Musikskole.

Legatudvalget udtaler om Marie Louise Schmidt:
Marie Louise Schmidt har altid haft noget at bidrage med på jazzscenen og har en unik evne til at få den gruppe hun indgår i til at lyde godt, med sit letgenkendelige og personlige take på musikken. Med ro, indlevelse og en særlig integritet har Marie Louise været et bærende element i de musikalske konstellationer hun har indgået i. Marie Louise fortjener al den anerkendelse hun kan få for at være en hårdtarbejdende, kreativ, original og ydmyg kunstner.

Søren Kristiansen
Som ganske ung slog Søren Kristiansen igennem og blev hyldet som det helt store danske klavertalent. Søren Kristiansen har spillet med Jesper Thilos grupper og akkompagneret snesevis af store amerikanske musikere, fra Harry Sweets Edison til James Moody. Over de sidste ti år har Søren Kristiansen markeret sig som en af landets stærkeste solopianister. Søren Kristiansen har desuden en omfattende plade- og cd-produktion bag sig og har deltaget i utallige turnéer i bl.a. Skandinavien, Tyskland og Sydøstasien. I 1992 modtog han «Ben Webster Prisen» og i 2007 Palæ Bars Jazzpris.

Legatudvalget udtaler om Søren Kristiansen:
Søren Kristiansen er en virtuos pianist, der med en kreativ og legende tilgang til musikken formår at bidrage til at holde den traditionsrige jazzmusik levende. Søren har et bredt musikkendskab og behersker et kæmpe repertoire, som foruden teknisk overlegent og råswingende jazz, også er inspireret af hans passion for klassisk musik, som understreger hans alsidighed og hvilken stor kunstner han er. Søren Kristiansen fortjener langt større anerkendelse end han får, da han hører til blandt eliten af danske jazzpianister.

Kom med til overrækkelsen og få en gratis øl
JazzDanmark inviterer til en åben fredagsbar på Jazzcup i anledningen af overrækkelsen af René ‘Jean René’ Daugaard Legatet til Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen, hvor de to pianister vil spille en koncert af 20 minutter hver.

  • Hvad: Reception med minikoncerter af Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen og gratis øl til de 50 første.
  • Hvor: Jazzcup, Gothersgade 107, 1123 København
  • Hvornår: Fredag den 20. maj kl. 16.00-18.00
  • Pris: Fri entré

Historien om René ‘Jean René’ Daugaard Legatet 
JazzDanmark blev i efteråret 2019 kontaktet af en ældre herre ved navn, René Daugaard, som var tidligere trommeslager og bassist i det danske og europæiske jazzmiljø. Han ønskede et møde med JazzDanmark, som dog viste sig at være et ikke helt almindeligt møde. Med et ønske om at kunne hjælpe danske jazzpianister, ville han gerne oprette et legat, som det var hans ønske at JazzDanmark skulle administrere i en periode på 10 år. I slutningen af 2019, kort efter at alle formaliteter samt overdragelsen af pengene faldt på plads, gik René Daugaard bort. René ‘Jean René’ Daugaard Legatet vil derfor blive uddelt til minde om René Daugaard.

(jazzdanmark.dk)

 

Skriv et svar