Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Trioen I Like to Sleep JazZtipendiat 2023

Moldejazz’ JazZstipendiat 2023-2024 tildeles den Trondheimsbaserte gruppa I Like to Sleep.

Den prisbelønte powerjazztrioen I Like to Sleep (ILTS) fra Trondheim, har de siste 8 årene tatt jazz- og rocke-Norge med storm som et av de mest hardtslående og overraskende bandene. Trioen som er et kraftsenter i dagens musikkmiljø i Trondheim består av vibrafonist Amund Storløkken Åse (f.1998), barytongitarist Nicolas Leitrø (f.1997) og trommeslager Øyvind Leite (f.1997), og er alle utdannet ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

ILTS har spilt konserter på de fleste rock- og jazzklubber i landet og på internasjonale festivaler som Roadburn og Tampere Jazz Happening, utgitt 3 kritikerroste album og drevet nybrottsarbeid i møtet mellom rock og jazz under mantraet «Powerjazz to The People». I 2018 vant ILTS Jazzintro og tittelen «Årets unge jazzmusikere».

Midtnorsk Jazzsenter, Moldejazz, Talent Norge og SpareBank1 SMN står bak dette årlige stipendet, som er det største som deles ut til norske improvisasjonskunstnere.

Årets jury har bestått av: Njål Ølnes, Ole Morten Vågan, Mette Rasmussen, Jan Ole Otnæs, Bjørn Willadsen, Hans-Olav Solli, Øyvind Larsen og Per Oskar Olsen.

Juryens begrunnelse:
ILTS har ambisjoner om å dra Trondheim Jazzorkester (TJO) inn i sitt eget univers på alle plan hva angår musikken og det visuelle i og rundt konserten. De ønsker å ta sin musikk i nye retninger og utvide universet kompositorisk og improvisatorisk.

I Like to Sleep er i seg selv et monstrøst orkester av en trehodet organisme, som sammen med Trondheim Jazzorkester blir intet mindre enn en 12- hodet trio. Juryen finner prosjektet til ILTS spenstig og utforskende, og mener at prosjektet vil utfordre både orkesteret og trioen, og dra TJO inn i en ny lydverden.

Med en drømmebesetning som gjenspeiler ILTS sine konkrete ønsker for sound og instrumentering, ser ILTS for seg en samling enkeltindivider som vil fungere spesielt bra dette prosjektet både musikalsk og sosialt. Det er en god blanding musikere med spesialiseringer i alle retninger som de tror kan ta sin egen musikk til nye høyder og plasser. Fra energibomber som kan dra hele ensemblet og musikken i nye retninger, til musikere som kan dykke enda dypere inn i elementer, klanger og atmosfærer som finnes i universet til ILTS.

Trioen henter inspirasjon fra et stort spenn av musikalske referanser som 60- og 70-tallets frijazz, progressiv rock med band som King Crimson, komponistene Knut Nystedt og Olivier Messiaen og rocka skandinavisk frijazz fra de siste 20 årene.

Gjør klar for Trondheim Jazzorkester & I Like to Sleep i 2023.

Skriv et svar