Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Tyske Eva Klesse er ny, dansk, artist in residence

I anledning af det dansk-tyske kulturelle venskabsår i 2020, har JazzDanmark valgt at invitere den tyske trommeslager og komponist, Eva Klesse, til Danmark for at være årets artist in residence.

Fra den 14. september til den 1. oktober vil Eva Klesse være i Danmark for at arbejde med landets mange musikere – enten i form af spillejobs, indspilninger eller masterclasses på nogle af landets konservatorier og musikskoler.

Eva Klesse er en af tysk jazz’ fremadstormende unge musikere og for tre år siden var hun deltager på Summer Session, hvorfra nogle sikkert vil kende hende. Under hendes ophold vil Eva sammensætte en gruppe af danske musikere, der kan spille på nogle landets spillesteder, men der vil også være tid til, at hun kan medvirke på optagelser, spille koncerter i andre konstellationer og undervise i både komposition og trommer.

Proceduren i artist in residence-ordningen
Fremgangsmåden for at komme til at arbejde med Eva Klesse er ret simpel: man skal blot kontakte JazzDanmark for kontaktinfo, og derfra styrer man selv kommunikationen og projektets udformning og indhold.

Dvs. hvis du har lyst til arrangere koncerter, studiesessions, workshops, undervisning el. lign., med Eva Klesse, skal du kontakte projektleder Lars Thor Jensen (ltj@jazzdanmark.dk), som derefter vil give dig kontaktoplysningerne til hende. Hele proceduren foregår efter først-til-mølle-princippet, så dem, der får skabt aftaler og jobs først, har forrang, ligegyldig hvilke typer jobs det måtte dreje sig om i den pågældende periode.

Om Eva Klasse
Den 34 årige trommerlager, Eva Klesse, begyndte at spille trommer i en alder af 11 år. Hun har studeret musik på universiteter i Weimar, Paris og Leipzig samt har en kandidatgrad fra jazzafdelingen på New York University. Hun har turneret i lande som Kina, Chile, Mexico, Guatemala, Tyrkiet, USA, Argentina og Frankrig. Hendes debutalbum, Xenon, med Eva Klesse Quartett udkom i 2014, for hvilket hun vandt en Jazz Echo-pris (en af tysk jazz’ mest betydningsfulde priser), som årets ”newcomer”.

Hendes andet album udkom i 2016 og det seneste ”Miniatures” i 2018. I 2017 blev hun tildelt Westfalen-Jazz-Preis og i 2018 blevet hun udnævnt til Tysklands første kvindelige jazzprofessor ved universitetet for Musik, Drama og Medier i Hannover. Det i en alder af blot 32 år.

Diskografi
Eva Klesse Quartett: Miniatures (2018)
Eva Klesse Quartett: Obenkand (2016)
Eva Klesse Quartett: Xenon (2014)

(jazzdanmark.dk)

Skriv et svar