Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Värdspremiär på nya Fire! Orchestra! och Echoes

STADSTERMINALEN, STOCKHOLM 22. MAJ. Nu inne på sitt 14e år, den unika och för evigt skiftande Fire! Orcehstra är tillbaks med en helt ny sättning och sitt mestambitiösa verk hittills: ECHOES. Med en mestadels Skandinavisk line up – med  en stark fransk påverkan – en inte mindre än 17 musiker stark version. Den förra versionen av  orkestern med dess prisade stycke ARRIVAL har slagit världenmed häpnad, denna helt nya version bygger på musik som just släppts på Rune Grammofon: ECHOES är bandets mest ambitiösa verk hittills: ”ECHOES”.   en mestadels Skandinavisk line up – med en stark Frapåverkan – en inte

mindre än 17 musiker stark version. Inspelad i den legendariska studion Atlantis i Stockholm och underbart och kreativt mixad av Jim O ´Rourke, ECHOES är fullt ut ett mycket öppet, levande, organiskt, detaljerat och dynamiskt album. Monumentalt!

ECHOES är ett verk av episka proportioner. Fullt av skönhet, energi, besatta passager och ett makalöst musikanteri som delar influenser och påverkan från progressiv rock, nutida avantgarde, kosmisk frijazz, folk experiment och mycket mer. Allt i ett makalöst flöde, på ett helt naturligt sätt från början till slut med ett brilliant resultat.

Med rötter i många typer av olika kreativa musikstilar så vill Fire! Orchestra denna gång ställa allt på huvud i en stor EXPLOSION av skönhet. Medlemmarna i orkestern har spelat med och i ett stort antal olika ensembler som Refused, Sonic Youth, The Thing, Tape, Nout, Tropiques, Goran Kajfes Subtropic Arkestra, Large Unit, Atomic, Attack, Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Trio, The End och mycket mycket mer.

Frijazz, nutida klassisk musik, noise, fri improviserad musik, etnisk musik, folk musik, hardcore, jazz, elektronika, minimalistisk och maximalistisk musik… allt finns inneboende i den organismen som vi kallar för Fire!Orchestra. Den NYA versionen av Fire! Orchestra är redo att slå världen med häpnad, i   och framtid!

Be There!

David Sandström – vokal och trummor
Delphine Joussein – flöjt och elektronik
Susana Santos Silva – trumpet
Goran Kajfes – trumpet
Mats Äleklint – trombon och sousaphone
Heida Karine Johannesdottir – tuba
Fredrik Ljungkvist – klarinett, tenor sax
Mette Rasmussen – alt sax
Anna Högberg – alt sax
Mats Gustafsson – dirigering, baryton sax och flöjt
Josefin Runsteen –  fiol, vibrafon, slagverk
Julien Desprez– gitarr
Martin Hederos – fender rhodes och orgel
Alexander Zethson – keyboards
Juan Romero – slagverk
Johan Berthling – bas
Blanche Lafuente – trummor och elektronik
Mikael Werliin – klangdesign

Skriv et svar